Европейските власти отново се опитват да въведат нови мерки за

...
Европейските власти отново се опитват да въведат нови мерки за
Коментари Харесай

Новите мерки за сигурност в Европа

Европейските управляващи още веднъж се пробват да вкарат нови ограничения за сигурност, с цел да попречат на екстремистите да употребяват коли, ножове и други нискотехнологични оръжия при набези против цивилните в центровете на градовете и край туристическите забележителности.
През август имаше две сходни офанзива: в Барселона транспортното средство се вряза в пешеходци, а във финландския град Турку жители бяха нападнати с нож. Това накара националните и локалните управляващи на континента да преразгледат ограниченията за сигурност и да повдигнат бетонни бариери, с цел да попречат на терористите да атакуват цивилни.
Разходи и хармония
Анализаторите акцентират, че доста от управляващите в градове не желаят да вкарват „ израелски вид “ ограничения за сигурност, като също по този начин огромно значение имат разноските и естетиката. „ Ние не можем да напълним Барселона с ограничаващи колчета “, означи Хоаким Форн, който е вътрешен министър за самостоятелния района Каталония.
Въпреки това постепенно, само че несъмнено след всяка офанзива, нежеланието за сходни ограничения се изпарява. Производителите на колчета и бариери означават, че през последните седмици се е повишил броят на поръчките.
Някои локални управляващи, да вземем за пример в английския град Бирмингам употребяват водни уреди и дървета, с цел да обезпечат някаква отбрана.
Нови ограничения за сигурност в Лондон
Властите обмислят слагането на заграждения в река Темза, с цел да подсигуряват сигурността на Камарата на общините. Бариерите бяха предложени от органите на реда след осъществяване на учения, които демонстрираха какъв брой елементарно екстремистите могат да доближат Уестминстърския замък от към реката, да убият депутатите на терасите, гледащи към Темза, и да получат достъп до залите за диспути на Камарата на общините и на Камарата на лордовете.
Миналия март Халид Масуд атакува пешеходци на Уестминстърския мост и наръга с нож полицейски чиновник, преди да бъде погубен. Кметът на английската столица прикани да се забрани достъпа на коли до площада пред Народното събрание.
„ Ние работим в тясно съдействие в полицията, службите за сигурност и други институции, с цел да подсигуряваме, че ограниченията са ефикасни и дават отговор на всички равнища на риск, пред които е изправен Народното събрание “, съобщи представителят на Уестминстърския замък.
Лондонската полиция вкара невиждани ограничения в края на предходната седмица и в понеделник, с цел да подсигурява сигурността по време на Нотингхилски карнавал. За първи път бяха сложени бетонни и железни бариери на най-големия в Европа махленски карнавал, на който участваха милиони. Освен това бяха ситуирани осем хиляди полицейски чиновници. Карнавалът стартира 24 часа, откакто мъж атакува с нож служители на реда пред Бъкингамския замък.
Предизвикателства пред Ватикана
В Рим италианските управляващи издигнаха повече бариери към туристическите забележителност, с цел да предотвратят осъществяването на набези с транспортни средства. Но въпросът за естетиката им е обект на необятен спор, като локалните политици и жителите в историческия център се опълчват на огражденията.
В понеделник пред президентския замък „ Квиринал “ бяха сложени саксии със цветя, чиято цел също е да защищават от терористични офанзиви. Подобни саксии, поръчани след случая в Барселона, към този момент са разположение и в Римския конгрес.
Макар че Италия е една от огромните европейски страни, в която не са били осъществявани джихадистки офанзиви, нарастват терзанията, че това е въпрос на време.
„ Ислямска страна “ постоянно насочва закани за нахлуване против италианската столица и по-конкретно против Ватикана.
Миналата седмица екстремистката организация прикани „ самотни вълци “ с коли да се врязват в пешеходците при Ватикана. В събота почитан асистент на папа Франциск съобщи в тази връзка: „ човек не може да не се тормози “.
„ Ние не сме нараснали ограниченията за сигурност, защото контролът към този момент е доста засилен “, изясни заместник-говорителят на папа Франциск.
Мерките за сигурност към Ватикана бяха доста увеличени след нападенията в Париж предходната година. Тежки саксии с палми бяха сложени по страничните улици а военнослужещи и полицейски чиновници бяха ситуирани към Ватикана.
В понеделник Италия депортира 37-годишен мароканец. Това е третият жител на Мароко, който този месец беше посочен от управляващите като опасност за сигурността на страната.
Много църкви в Европа вкарват нови ограничения за сигурност, с цел да се опитат да понижат риска от офанзиви и жертви. В Кьолн, Германия, управляващите сложиха барикади от огромни камъни към периметъра на историческата катедрала „ Свети Петър и Света Мария “.
Voice of America
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР