Европейските цени на газа се повишиха рязко в петък, след

...
Европейските цени на газа се повишиха рязко в петък, след
Коментари Харесай

Цената на природния газ в Европа скочи с 10% за ден

Европейските цени на газа се покачиха внезапно в петък, откакто служащите в австралийските уреди за природен газ излязоха на стачка. Това провокира опасения, че продължителното прекъсване на производството може да понижи световните доставки, написа CNBC.

Стачните дейности в плановете Gorgon и Wheatstone в Западна Австралия следват ежедневните диалози тази седмица, с цел да се опитат да реализират съглашение. Преговорите за разрешаване на дългогодишния спор по отношение на заплащането и сигурността на работата в последна сметка се провалиха.

В момента не са планувани спомагателни договаряния сред американския енергиен колос Chevron и синдикатите, представляващи служащите в плановете за полутечен природен газ.

Прекъсванията на работа са планувани да продължат до четвъртък, когато е планувана обща стачка с дълготрайност две седмици.

Цената на газа за предния месец в нидерландския газов хъб (TTF), европейски пример за търговия, последно беше с към 10% по-висока до 36 евро (38.5) за мегаватчас.

За страдание, след многочислени срещи и помирителни сесии пред Комисията за почтена работа, ние оставаме разграничени по основни условия “, сподели представител на Chevron Australia.

Комисията се базира на австралийския самостоятелен арбитражен съд за трудови връзки, който посредничи в диалозите.

Chevron Australia добави, че синдикатите търсят условия, които за тях са „ над и оттатък “ еквивалентните условия по отношение на други в промишлеността, без да оферират повече детайлности.

Страховете от ефикасни протестни дейности в Австралия, един от най-големите експортьори на полутечен природен газ в света, неотдавна покачиха европейските цени на газа – и анализаторите чакат краткосрочната неустойчивост на пазара да продължи.

Европейските цени на газа се покачиха до към 43 евро предишния месец, само че по-късно паднаха, откакто двете страни показаха подготвеност да намерят решение. TTF договорът остава много под рекордната си стойност предишното лято – над 300 евро.

От Chevron упорстват да им бъдат дадени специфични отстъпки при договарянето – искане, което поставихме на разискване “, споделиха от Offshore Alliance в обява във Фейсбук в петък.

Offshore Alliance е профсъюзният съюз, представляващ служащите в газовите интервенции Gorgon и Wheatstone на Chevron.

Техните дейности при договарянето са най-некадърните от всички други работодатели, с които Съюзът си е имал работа през последните 5 години, а нашите членове са имали задоволително “, добави групата. „ Играта стартира, Chevron. “

Chevron е подхванал стъпки за поддържане на интервенциите при положение на спиране на работата на своите уреди, оповестиха от компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР