Русия за първи път ясно призна отговорността на организацията Ислямска

...
Русия за първи път ясно призна отговорността на организацията Ислямска
Коментари Харесай

Русия: ИДИЛ има роля при атентата в концертната зала в Москва

Русия за първи път ясно призна отговорността на организацията " Ислямска страна " за офанзивата против концертната зала Crocus City Hall, която на 22 март лиши живота на минимум 144 души, а Москва съобщи, че Украйна е виновна за нея, съобщи Франс прес.

„ По време на следствието беше открито, че подготовката, финансирането, нападението и изтеглянето на терористите са били координирани по интернет от членове на „ Ислямска държава-Хорасан “ – афганистанския клон на ИДИЛ “.

Това съобщи шефът на съветската работа за сигурност (ФСС), Александър Бортников, представен от съветската организация РИА Новости, съобщи Агенция Франс Прес.

На съвещание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специфичните служби на страните от Оперативно-наблюдателно дело, което се откри в киргизстанската столица Бишкек, той уточни, че главното разследващо ръководство на министерството на защитата на Украйна има директно отношение към терористичната офанзива в московската концертна зала.

„ Разследването продължава, само че към този момент можем да кажем с сигурност, че украинското военно разузнаване е директно обвързвано с тази офанзива “, сподели ръководителят на ФСС.

„ Искам да уверя, че всички условия към закононарушението ще бъдат открити и никой забъркан няма да избегне наказването “, акцентира Бортников.

Вечерта на 22 март беше осъществен терористичен акт в концертна зала в московското предградие Красногорск. По последни данни броят на жертвите е 144, а 551 души са ранени, напомня ТАСС. 

Задържани и задържани са над 20 души, в това число директните причинители и съучастници, заяви още Бортников.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР