Днес в столицата ще се проведат две шествия. И двете

...
Днес в столицата ще се проведат две шествия. И двете
Коментари Харесай

 Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството 


Днес в столицата ще се проведат две шествия. И двете са с твърди поръчки за мирни, с усмивки, само че съпътсвани при организациите им с провокации.

София Прайд против Шествие за фамилията. Залогът е доста по-голям от забележимото на повърхността, защото се сблъскват демократичното против консервативното. И естествено в двете шествия има доста политика. Политика, която надвишава границите на България.

София Прайд

София Прайд 2024 ще се организира на площад Батенберг. Вратите на най-голямото събитие в поддръжка на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще стартира в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се организира за 17-та поредна година, ще стартира от площад Батенберг след 19:00 часа.


Организаторите споделиха разпоредбите за присъединяване и сигурност. Поради предстоящите високи температури в събота е целесъобразно участниците да носят шапки и слънцезащита. Ще има обезпечена задоволително вода. През последните издания на Прайд до момента произшествия не са се случвали, поради положителната съгласуваност със СДРВ и спомагателна защита. Все отново за безвредно напредване до събитието от Прайд предлагат участниците да се движат на групи, без да демонстрират аксесоари, асоциирани с ЛГБТИ+ общността, както и да употребяват градски превоз или такси при напредване до събитието и след него. Участниците в София Прайд са приканени да не предизвикат или дават отговор по никакъв метод на провокации от хора отвън шествието.

Сцената на София Прайд 2024 ще посрещне Мила Роберт, Дара Екимова, Лидия, Михаела Маринова, Venci Venc’, Ирина Флорин, Ваня Щерева, рок групата Overhook, певицата YVA и украинският артист Орфи.

Тази година акцията на София Прайд “България е и нашият дом ” търси прочит на тематиката за родолюбието и националната принадлежност в подтекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които поддържат правата им.

Шествието за фамилията

" Шествие за Семейството " ще се организира в София в събота, като част от интернационалната самодейността " Месец на фамилията ".

Целта на мероприятието е да принуди страната да стартира ясна и съответна политика по въпроса с демографския колапс в страната. Шествието през 2021-ва събра към 400 души, през 2022-ра над 2000, а през 2023-та близо 6000. Тази година уредниците чакат да доближи рекордните 10 000 души, трансформирайки се в най-голямото, годишно, публично мероприятие в страната.

" Ние имаме вяра, че всевъзможни опити за завладяване на този месец, отдаден на децата и фамилията, от леви и демократични идеологии не могат, и няма да съумеят в България. Тук, където демографската рецесия е най-страшна, ние ще посветим всичките си сили на опазване и подкрепяне на обичайните форми на фамилни връзки. Защото единствено те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна ", споделя Кристиян Шкварек, ръководител на фондация " Консервативно общество " и съорганизатор на събитието.

" Заедно с специалисти сме изготвили демографска тактика за България до 2050-та година, която да вземе радикални ограничения за битка с демографската рецесия в страната. Ще настояваме да представим тактиката на идващия постоянен кабинет, който и по всяко време той. Защото време за губене, или изпробване с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме ", прибавя Давид Александров, ръководител на съдружие " Род " и съорганизатор на събитието.

Шествието на фамилията ще се организира на 22-ри юни на площад " Александър Невски " от 10:30 ч. Програмата ще стартира в 11:30, а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут Александър Невски, Народно Събрание, Софийски Университет, бул. Левски, бул. Патриарх Евтимии, Кравай, НДК билетен център.

Организаторите припомнят, че шествието е прецизно деполитизирано. Единствените знамена, които е разрешено да се веят са българският и тези на самодейността.
//www. dnes. bg/obshtestvo


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР