Задържаха за 24 часа и повдигнаха обвинения на банкова касиерка

...
Задържаха за 24 часа и повдигнаха обвинения на банкова касиерка
Коментари Харесай

Задържаха банкова касиерка, присвоила над 144 хил. лева

З адържаха за 24 часа и повдигнаха обвинявания на банкова касиерка от Пловдив, присвоила 144 200 лв.. Това оповестяват от прокуратурата в града под тепетата.

* Видеото е архивно: 

Престъплението е осъществено в интервала от началото на 2020 година до април 2024 година. Парите не са били благосъстоятелност на обособени клиенти, а са били поверени на 52-годишната служителка, с цел да оперира с тях по отношение на ежедневната ѝ активност, акцентират от държавното обвиняване.

Средствата са държани в каса под формата на пачки. 

Досъдебно произвеждане по случая е формирано на 30 май по сигнал на управлението на банката, откакто там е бил осъществен вътрешен одит. 

След претършуване в жилището на обвинената са открити режещо устройство вид „ гилотина “, както и зелена хартия за окомплектоване на купюри, наподобяващи банкноти от по 100 лв..

Така обвинената е направила така наречен „ кукла “ т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е замаскирала осъщественото от нея незаконно действие, показват от прокуратурата. 

Спрямо обвинената е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв.. Тя е  възстановила част от присвоените пари – 20 000 лв..

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР