Европейските производители на товарни автомобили подписаха споразумение да спрат използването

...
Европейските производители на товарни автомобили подписаха споразумение да спрат използването
Коментари Харесай

Камионите в Европа остават без ДВГ по-рано от планираното

Европейските производители на товарни коли подписаха съглашение да спрат потреблението на мотори с вътрешно горене през 2040 година, оповестява The Financial Times. Досега прекосяването към напълно електрически камиони бе планувано за десетилетие по-късно - през 2050 година

Съгласие за цялостен отвод от ДВГ са постигнали седем компании, членуващи в Асоциацията на европейските производители на коли (ACEA): Daimler, Scania, Man, Volvo, Daf, Iveco и Ford. Те са се споразумели през идващите 20 години да вложат обилни средства в създаването на електрически и водородни задвижващи системи.

Scania, да вземем за пример, счита да влага сред $50 и $100 милиарда (€41-€82 млрд.). Шефът на шведската компания Хенрик Хенриксон разгласи, че изследванията ще се организират взаимно с Потсдамския институт за проучване на климатичните промени.

За да се форсира преходът към екологичен превоз, фирмите, подписали съглашението, приканват европейските управляващи да усилят акцизите върху изкопаемите горива. Според тях такава мярка ще подтикне повече производители да се откажат от създаването на нови ДВГ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР