Европейските лидери приеха пакет от санкции срещу Русия в 5

...
Европейските лидери приеха пакет от санкции срещу Русия в 5
Коментари Харесай

ЕС налага „масирани и тежки” санкции на Русия

Европейските водачи одобриха пакет от наказания против Русия в 5 основни области - финансовия, енергийния, транспортния бранш, надзор върху износа, възбрана за експорт на финанси и визова политика. Това сподели след траялото до късно през нощта съвещание ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Президентът Путин избра да върне война та в Европа и сега сме очевидци на пълномащабна намеса в Украйна “, сподели Фон дер Лайен. „ Ние ще държим Кремъл виновен за това “, бе безапелационна тя. За финансовите наказания тя разясни, че с тях се орязва достъпа на Русия до най-важните финансови пазари.

„ На прицел са 70 на 100 от съветския банков пазар, както и основни държавни компании, в това число в областта на защитата. Тези наказания ще усилят разноските по заемите на Русия , ще покачат инфлацията и последователно ще подкопаят съветската индустриална база. На прицел е и съветският хайлайф, чиито депозити пречупваме, тъй че повече да не могат да крият парите си в данъчния европейски парадайс ”.

„ Нашата възбрана за експорт ще удари нефта, като направи невероятно за Русия да усъвършенства своите нефтени рафинерии, които ѝ донесоха доход от 24 милиарда евро през 2019-та година “, сподели още тя.

В глобите влиза и възбрана за експорт на всевъзможни самолети, както и елементи и съоръжение за тях за съветските авиолинии. Това ще удари по основни браншове от стопанската система и свързаността, защото 3/4 от съветските самолети са издигнати в Европейски Съюз , Съединени американски щати и Канада. Ограничава се достъпът до основни технологии като полупроводници, а дипломатите и бизнесът към този момент няма да имат фаворизиран достъп до Европейски Съюз , написа БНР. 

На този стадий съветските кредитни институции няма да бъдат изключвани от интернационалната платежна системата SWIFT. Според немския канцлер Олаф Шолц някои наказания би трябвало да останат в арсенала на Европейския съюз за по-късен стадий.

На влизане белгийският министър председател Александър де Кроо сподели, че трябват наказания, които не лаят, а хапят, и разясни, че те би трябвало да обиден най-вече военнопромишления комплекс на страната, както и нейния хайлайф. Премиерът на Словения Янез Янша съобщи, че доста добре влиза в ситуацията на украинците, защото неговата страна е била в сходна обстановка.

„ Не мисля, че Путин е човек, с който може да се договаря ”, сподели министър председателят на Финландия Сана Марин. Тя съобщи, че евентуално ще има мигранти, с които би трябвало да покажем взаимност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР