Европейската заповед за арест за Петьо Еврото е оттеглена от

...
Европейската заповед за арест за Петьо Еврото е оттеглена от
Коментари Харесай

НОВА МРЪСОТИЯ: Прокуратурата оттегли европейската заповед за ареста на Пепи Еврото

Европейската заповед за арест за Петьо Еврото е оттеглена от прокуратурата? По данни на АКФ почналото в края на май в Софийска районна прокуратура (СРП) следствие против хипотетичния началник на престъпната мрежа „ Осемте джуджета “ Петьо Петров – Еврото е било конфискувано по подготвеност от горестоящата Софийска градска прокуратура (СГП).

Разследването против Петров беше за насила и противозаконни записи, по което той беше задочно притеглен в качеството на обвинен и разгласен за интернационално търсене посредством европейска заповед за арест.

След поемането на следствието прокурорът при СГП е отдръпнал европейската заповед за арест за Петров и той към този момент не се търси отвън границите на страната.

Припомняме, че на 06.07.2023 година и. ф. основният прокурор Борислав Сарафов и Андрей Янкулов от екипа на АКФ бяха изслушани във Висшия правосъден съвет по проблема „ Осемте джуджета “.

Тогава и. ф. основният прокурор съобщи:

Реклама

„ Казусът „ Осемте джуджета “ е извънредно грозна, груба и безпардонна приложимост на профилираната прокуратура, която е употребена за почистване на сметки “, както и:

„ Изясняването на този проблем е основен залог за бъдещото обикновено действие на прокуратурата. Аз ще направя всичко, с цел да се обясни всичко по легален метод, в това число за активизиране на наказателна отговорност против забърканите лица. “

Стана известно и че Сарафов е разпоредил цялостна инспекция на работата на прокуратурата по следствията, свързани с „ Осемте джуджета “, резултатите от която трябваше да станат известни до 15-ти юли.

Точно месец след този период информация какво се случва по тази инспекция няма.

Използваме този мотив да запитаме и. ф. основния прокурор дали информацията за отдръпването на европейската заповед за арест за Петров и прекъсването на издирването му  отвън границите на страната дава отговор на действителността.

Както и по кое време ще стартира разплитането на проблема „ Осемте джуджета “, което, съгласно личните му думи, е основен залог за бъдещето на поверената му институция.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР