Европейската прокаратура разследва 300 случая на финансови нарушения на обща

...
Европейската прокаратура разследва 300 случая на финансови нарушения на обща
Коментари Харесай

Разследват финансови нарушения на обща стойност от 4,5 млрд. евро

Европейската прокаратура проверява 300 случая на финансови нарушавания на обща стойност 4,5 милиарда евро, оповестява английският вестник The Financial Times, базирайки се на представител на институцията, съобщи организация „ Фокус “.

„ Това е много забележителна сума “, цитира изданието думите на представителя.

Представителят на Европейската прокуратура посочи, че първото обвиняване може да бъде показано до края на годината. Това значи, че първите каузи, формирани от органа, може да бъдат прегледани в националните съдилища идната година.

Според думите на представителя, някои от делата са били формирани по-рано и след това са трансферирани към националните управляващи на страните от Европейския съюз. Друга част от делата са инициирани от Европейската прокуратура без значение.

Според вестника един от случаите се отнася за трансгранична машинация с Данък добавена стойност за 14 милиона евро. Като част от следствието полицията е претърсила пространствата на предприятия в България, Унгария, Германия, Нидерландия и Словакия. В същото време обвинени от Унгария, които дружно с Дания, Ирландия, Полша и Швеция не вземат участие в плана за Европейската прокуратура, може да бъдат изправени пред съд в друга страна заради трансграничния темперамент случай.

Европейската прокуратура стартира своята работа на 1 юни 2021 година Основната задача на този орган е да се бори против финансови нарушавания в ущърб на Европейски Съюз в 22-те участващи страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР