Европейската комисията изпрати официално уведомително писмо до България, в което

...
Европейската комисията изпрати официално уведомително писмо до България, в което
Коментари Харесай

ЕК видя нарушения при данъчното облагане на дъщерни дружества у нас

Европейската комисията изпрати публично уведомително писмо до България, в което показва, че дъщерните сдружения се таксуват с по-ниски налози.

Правилата за попречване на избягването на данъчни отговорности разрешават на страна от Европейски Съюз, където се намира сдружението майка, да полза освен облагите на това сдружение, само че и на неговите дъщерни компании, които не заплащат корпоративен налог в юрисдикцията по престояване, прецизира комисията. Действащото законодателство у нас включва непозволено освобождение за дъщерни сдружения (известни също като следени задгранични компании), които са обект на " различни форми на данъчно облагане ", предава Българска телеграфна агенция.

Подобно освобождение не е позволено от европейските правила, отбелязва Европейска комисия. Според комисията непозволеното освобождение на дъщерни сдружения, които са обект на " различни форми на данъчно облагане ", съставлява нарушаване.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската комисия одобри проект за обединен режим за данъчно об...

България разполага с два месеца за премахване на откритите дефекти, като в противоположен случай процедурата ще продължи, се разяснява в известието.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР