Европейската комисия приветства като исторически момент постигането на съгласие между

...
Европейската комисия приветства като исторически момент постигането на съгласие между
Коментари Харесай

ЕС: Сделката за открито море е историческа

Европейската комисия приветства като " исторически миг " постигането на единодушие сред страните от Организация на обединените нации по първия интернационален контракт за отбрана на откритото море. Пълният текст на документа не беше оповестен незабавно, само че деятели го приветстваха като пробив в отбраната на биоразнообразието след повече от 15 години полемики.

„ Исторически миг за нашия океан... Правим решаваща крачка напред, с цел да запазим морския живот и биоразнообразието, които са от значително значение за нас и бъдещите генерации “, сподели еврокомисарят по околната среда Виргиниус Синкевичюс.

„ Днес е кулминационната точка на повече от десетилетие подготвителна работа и интернационалните договаряния, в които Европейски Съюз изигра основна роля “, добави той, като сподели, че е „ доста горделив от нашия резултат “.

Откритото море е нежно и жизненоважно богатство, което покрива съвсем половината планета, и договорът се счита за значим за опазването на 30 % от сушата и океана в света до 2030 година Тази цел беше контрактувана от международните държавни управления в историческо съглашение, подписано в Монреал през декември. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР