Представители на австрийската армия предупредиха на снощната дискусия на Австрийския

...
Представители на австрийската армия предупредиха на снощната дискусия на Австрийския
Коментари Харесай

Австрийски експерти: ВСУ са под голям военен натиск преди мирната конференция в Швейцария

Представители на австрийската войска предизвестиха на снощната полемика на Австрийския институт за европейска политика и политика на сигурност (АИЕПС), че Украйна се намира в тежко военно състояние, преди мирната конференция за Украйна в Швейцария този уикенд, съобщи австрийската новинарска организация АПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На конференцията в Швейцария ще бъдат разисквани основни за сигурността въпроси, а присъединяване си в нея потвърдиха огромен брой държавни и държавни ръководители, в това число австрийският федерален канцлер Карл Нехамер.

Петер Форхофер, началник на дирекция " Отбранителна политика и интернационалните връзки " в Министерството на защитата, проучва, че Украйна е съумяла да издържи до момента, тъй като разполага с огромен боен капацитет. Но " все в миналото количеството ще изиграе роля ", a в това отношение тя отстъпва на Русия. Възможно е да сме изправени пред " върховен миг " във войната, след който обстановката за Киев може да стане безнадеждна, съобщи Форхофер.

Украйна е подвластна от своите " другари в потребност ", на първо място от Европейски Съюз и Съединени американски щати, които също може да се окажат в сериозна обстановка поради незадоволително запаси и липса на ясни решения. " В осведомителната война съмнението и разединението могат да имат пагубни последствия ", съобщи Ворхофер по време на полемиката в Дипломатическата академия във Виена.

По думите на военния специалист Русия е разкрила доста добре слабостите на Запада, а точно неналичието на воля за неизменност в Европа и вътрешнополитическите проблеми в Съединени американски щати. За Москва и Пекин се открива опция да се възползват от " неспособността на Европейски Съюз да работи ". Експертът заключи, че Русия няма да се откаже от войната, тъй като от изхода ѝ ще зависи какво ще бъде съотношението на силите сред огромните играчи на интернационалната сцена.

Няма " какво да се премълчава ", добави заместник-началникът на защитата Бруно Хофбауер и съобщи, че гледките от Украйна му припомнят тези от Първата международна война. " Логистиката и водачеството са решителен фактор ", сподели Хофбауер. По думите му Русия продължава да се стреми да завладее още територии в Украйна, не трябва да се изпускат от взор и другите военни спорове по света, по тази причина Европа и Австрия би трябвало да поддържат нужната боеспособност.

На идната конференция няма да участват Русия и Китай. Освен Нехамер на конференцията се чака да участват украинският президент Володимир Зеленски, който помоли Швейцария да провежда конференцията, вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и най-малко още 90 делегации.

Според швейцарската новинарска организация " КИЙСТОУН-Ес Де А " са въведени " изключителни ограничения за сигурност ", с цел да се подсигурява, че всичко ще премине безпрепятствено, в това число защитни ограничения против биологични и хакерски атаки, както и против шпионаж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР