Общинската избирателна комисия в Разлог отхвърли категорично като несъстоятелен сигнал

...
Общинската избирателна комисия в Разлог отхвърли категорично като несъстоятелен сигнал
Коментари Харесай

Балонът на екслидера на БСП К. Нинова и селската кметица В. Гольова се спука! ОИК Разлог посече мераците им да детронират предсрочно кмета на Разлог Кр. Герчев

Общинската изборна комисия в Разлог отхвърли изрично като неплатежоспособен сигнал от някогашния водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова против кмета на Разлог Красимир Герчев. В сигнала Нинова твърди, че Герчев има Фотоволтаична централа, построена върху постройка негова благосъстоятелност и създава ток, който продава и след избирането му за кмет . Това по смисъла на член 41 от ЗМСМА го трансформира в търговец - занимание несъвместимо с кметския пост и задоволително съображение за предварително преустановяване на кметските му пълномощия, твърди някогашната първа социалистка.
По мотив постъпилия сигнал ОИК Разлог организира няколко съвещания, в които са изискани всички документи от институциите, свързани с проблема, както и пояснение от кмета на Разлог.

На 03. 06. 2024 година в Общинска изборна комисия е дошъл писмо отговор от „ Електрохолд България “ ЕООД. В същото е посочено, че при осъществена инспекция в осведомителната система на сдруженията от групата на Електрохолд в България, осъществяващи активност по търговия с електрическа сила, към 09. 11. 2023 година няма настоящи контракти за търговия на електрическа сила от описаната в сигнала фотоволтаична електроцентрала сред Красимир Герчев и сдруженията от групата на Електрохолд България.

Кметът на Община Разлог е подал пред Общинска изборна комисия – Разлог уведомително писмо с вх. № 313/13. 06. 2014 година, с което е взел мнение за неоснователност на подадения против него сигнал, като се е позовал на отговора от Електрохолд България и изложените в него обстоятелства, а точно че същият няма подписани контракти за търговия с електрическа сила, както към дата 09. 11. 2023 година, по този начин и до момента – 12. 06. 2024 година – условия, които ясно потвърждават, че той не е търговец по смисъла на който и да е закон.
При по този начин откритата фактическа конюнктура, Общинска изборна комисия – Разлог единомислещо ОТХВЪРЛЯ като безпочвен сигнал с вх. № 303/20. 05. 2024 година от Корнелия Петрова Нинова - ръководител и представляващ Политическа партия „ Българска социалистическа партия “ и КП „ Българска социалистическа партия за България “.,се споделя в решението на комисията.

Припомняме, че още по време на инспекцията градоначалникът на Разлог съобщи, че не е обезпокоен от протичащото се и от инспекцията.

" Това е сигналът на кметицата на Годлево В. Гольова, само че подписан от Корнелия Нинова. Гальова загуби и в съда борбата по проблема и тъй като към този момент не може да се жали по същия мотив е употребила Корнелия Нинова, съобщи пред Struma.com Герчев, който посочи, че постройката, върху която е построена фотоволтаичната централа не е негова благосъстоятелност, а на брачната половинка му. Прехвърлена още преди да встъпи като кмет на общината.

Петя Колева


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР