Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Индия ще изпрати високопоставена

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Индия ще изпрати високопоставена
Коментари Харесай

Зеленски благодари на Индия за подкрепата, оцени високо участието на папата на срещата на Г-7

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че Индия ще изпрати „ високопоставена делегация “ на интернационалната среща на високо ниво за мир в Украйна, която ще се организира в Швейцария в края на седмицата с присъединяване на над 90 страни и организации.

Зеленски направи известието след днешната си среща в Италия с индийския министър председател Нарендра Моди.

Лидерите, които са се срещнали в коридорите на срещата на високо ниво на Г-7, са разискали търговията, разширението на връзките и подготовката за швейцарската конференция, която Украйна се надява да бъде посетена от представители на към 100 страни и организации.

„ Благодарности на премиера Нарендра Моди за изпращането на високопоставена делегация на срещата на високо ниво “, написа в изказване на Зеленски.

Допълнително украинският президент се е срещнал в коридорите на срещата на Г-7 и с папа Франциск, като понтификът е декларирал, че Ватиканът също ще взе участие на срещата в Швейцария.

„ Оценяваме присъединяване на Ватикана на срещата на високо ниво и напъните, ориентирани към постигането на мир, по-специално във връзка с завръщането на украинските деца, отвлечени от Русия “, написа Зеленски в „ Телеграм “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР