Украйна отхвърли като абсурдни“ условията за спиране на огъня, обявени

...
Украйна отхвърли като абсурдни“ условията за спиране на огъня, обявени
Коментари Харесай

Киев реагира остро на Путин: Исканията му за мир са обидни за здравия разум

Украйна отхвърли като „ неуместни “ изискванията за прекъсване на огъня, оповестени от съветския президент Владимир Путин, и уточни, че той се пробва да подведе международните сили и да подкопае достоверните старания за мир, съобщи Ройтерс.

Путин съобщи в тирада пред съветското външно министерство, че ще постави завършек на войната в Украйна, в случай че Киев се откаже от упоритостите си за участие в НАТО и съобщи на Русия всички територии, за които тя претендира.

Изказването на съветския президент бе направено в навечерието на конференция в Швейцария, на която Киев ще разпространява своя кротичък проект, учреден на настояването Москва да изтегли всички свои войски от Украйна, в това число и от 18-те % украински територии, които сега са окупирани от съветските сили.

Москва не беше поканена на форума в Швейцария, където по думите на Киев ще се съберат представители на над 100 страни и организации, както и доста държавни глави.

Украинското министерство на външните работи сподели, че думите на съветския президент са " манипулативни " и че " имат за цел да подведат интернационалната общественост и да подкопаят дипломатическите старания за реализиране на обективен мир ". " Абсурдно е Путин, който дружно със съучастниците си възнамерява, приготви и реализира най-голямата въоръжена експанзия в Европа след Втората международна война, да се показва като миротворец ", написа в изказване на украинското външно ведомство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР