Европейската комисия представи търговската си стратегия за следващите години. Тя

...
Европейската комисия представи търговската си стратегия за следващите години. Тя
Коментари Харесай

ЕК представи търговската си стратегия за следващите години

Европейската комисия показа комерсиалната си тактика за идващите години. Тя отразява концепцията за отворена стратегическа самостоятелност и се основава на готовността на Европейски Съюз да способства за икономическото възобновяване като поддържа екологичните и цифровите трансформации и като слага още веднъж акцента върху усилването на многостранното съдействие и реформирането на разпоредбите на международната търговия, с цел да се подсигурява, че те са обективни и устойчиви. Когато е належащо, Европейски Съюз ще заеме по-решителна позиция в отбраната на своите ползи и полезности, в това число посредством нови принадлежности.

Като се оправя с едно от най-големите провокации на нашето време и дава отговор на упованията на своите жители, Комисията слага устойчивостта в центъра на своята нова комерсиална тактика, като поддържа фундаменталното превръщане на стопанската система на Европейски Съюз в неутрална във връзка с климата стопанска система. Стратегията включва поредност от водещи дейности, които имат за цел да подсилят разпоредбите на международната търговия и да допринесат за икономическото възобновяване на Европейски Съюз.

По мотив новата тактика изпълнителният заместник-председател и комисар по въпросите на търговията Валдис Домбровскис съобщи: „ Предизвикателствата, пред които сме изправени, изискват нова тактика за комерсиалната политика на Европейски Съюз. Нуждаем се от отворена и учредена на правила търговия, с цел да подпомогнем възобновяване на растежа и основаването на работни места в интервала след COVID-19. Също по този начин комерсиалната политика би трябвало напълно да поддържа екологичните и цифровите трансформации на нашата стопанска система и да играе водеща роля в световните старания за реформиране на СТО. Тя следва да ни даде и принадлежности за отбрана, когато сме изправени пред нелоялни търговски практики. Следваме отворен, стратегически и съдбоносен метод, при който акцент се слага върху способността на Европейски Съюз да взема независими решения и да моделира заобикалящия го свят с помощта на ролята си на водач и на своята ангажираност предвид на нашите стратегически ползи и полезности. “

В отговор на актуалните провокации тактиката дава приоритет на огромна промяна на Световната комерсиална организация, включваща световни задължения в региона на търговията и климата, нови правила за цифровата търговия, по-строги правила за справяне с нарушаванията на конкуренцията и възобновяване на нейната система за обвързващо споразумяване на разногласия.

Новата тактика ще укрепи потенциала на търговията да подкрепи цифровия и климатичния преход. На първо място, като способства за постигането на задачите на Европейския зелен пакт. И на второ — като отстрани голословните спънки пред търговията в цифровата стопанска система, с цел да се извлекат изгодите от цифровите технологии в търговията. Като заздрави своите съюзи, като да вземем за пример трансатлантическото партньорство, и като сложи по-силен акцент върху прилежащите страни и Африка, Европейски Съюз ще може по-добре да моделира световната смяна.

Успоредно с това Европейски Съюз ще схване по-строг и по-решителен метод към осъществяването и използването на своите търговски съглашения, битката с нелоялната търговия и оправянето с проблемите по отношение на устойчивостта. Европейски Съюз поставя все по-големи старания, с цел да подсигурява, че подписаните от него съглашения носят контрактуваните изгоди за неговите служащи, аграрни стопани и жители.

Тази тактика се основава на необятна и приобщаваща социална консултация, включваща над 400 мнения на необятен кръг заинтригувани страни, обществени прояви в съвсем всяка страна членка и тясно съдействие с Европейския парламент, държавните управления на страните от Европейски Съюз, предприятията, гражданското общество и обществеността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР