Европейската комисия поиска от Италия да представи проектобюджет за 2019

...
Европейската комисия поиска от Италия да представи проектобюджет за 2019
Коментари Харесай

ЕК: Няма да има компромис с бюджета на Италия

Европейската комисия изиска от Италия да показа проектобюджет за 2019 година, който да дава отговор на нормите на Европейски Съюз, съобщи Дойче веле.
Новината беше огласена от еврокомисаря по стопанската система Пиер Московиси на среща с министрите на финансите от еврозоната.

По думите му е неправилно да се допуска, че Брюксел ще подписа компромисна договорка с Рим, с цел да преодолее спора с италианското държавно управление.

" Не, това не се разисква, не водим договаряния. Правилата са си правила и би трябвало да се почитат. " - акцентира Московиси.

Припомняме, държавното управление на Матео Салвини е заложило бюджетен недостиг в размер на 2.4 % от брутния вътрешен артикул за идната година. Само по този начин ръководещата коалиция може да финансира предизборните си обещания. -Според разпоредбите на Европейски Съюз обаче дефицитът не може да надвишава 2 %.

Европейски Съюз даде период до 13 ноември на италианските управляващи, с цел да показват поправен вид на бюджета. В противоположен случай може да последват наказания с високи санкции.

Брюксел отхвърля да направи отстъпки, защото политиката на новото италианско държавно управление, което се отхвърли от финансовата дисциплинираност, заплашва финансовата непоклатимост на Еврозоната и Европейски Съюз като цяло. Държавната задлъжнялост на Италия към този момент възлиза на 2.3 трилиона евро, което е 130 % от брутния артикул на страната. Това я трансформира във втория максимален дебитор в общността след Гърция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР