Европейската комисия(ЕК) очаква от Франция да провери случая с върнатите

...
Европейската комисия(ЕК) очаква от Франция да провери случая с върнатите
Коментари Харесай

ЕК очаква Франция да провери случая с върнатите български работници

Европейската комисия(ЕК) чака от Франция да ревизира случая с върнатите от границата български сезонни служащи. Това стана ясно по време на постоянен брифинг на комисията.
По-рано Брюксел предложи страните в Европейския съюз(ЕС) да пропущат сезонните служащи, без значение от общото затваряне на европейските граници поради пандемията от COVID-19.
Комисията се старае да помогне краткотрайните ограничавания на придвижването да бъдат ясни за жителите, съобщи представителят на еврокомисията Адалбер Янц. „ В реалност, Европейската комисия показа на страните членки насоки по въпроса за сезонните служащи и по-конкретно за граничния надзор и правата на служащите. Работим в тясно съдействие със страните членки за осъществяването на тези насоки. Наясно сме, че те не постоянно се следват от страните, само че работим с цел да стане това факт, доколкото е допустимо. По отношение на съответния случай с българските служащи, той би трябвало да бъде обяснен от френските управляващи и имаме цялостно доверие в тях “, сподели Янц. 
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 11 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР