Европейската футболна централа няма да наказва отцепилите се отбори в

...
Европейската футболна централа няма да наказва отцепилите се отбори в
Коментари Харесай

УЕФА пожали отцепниците

Европейската футболна централа няма да санкционира отделилите се тимове в Европейската Суперлига, написа „ AS “ преди минути.

По този метод автоматизирано отпада разновидността тимовете на Барселона, Реал Мадрид и Челси да бъдат изхвърлени от Шампионската лига, добавя италианският публицист Фабрицио Романо.

Така полуфиналните дуели Реал – Челси и ПСЖ – Манчестър Сити ще се проведат по проект.

Както е известно, през уикенда 12 от най-големите футболни клубове в Европа оповестиха проект за отделяне от Шампионската лига и основаване на личен шампионат. Но единствено след 48 часа осем тима отдръпнаха присъединяване си след голям напън от страна на почитателите. Един от шефовете в УЕФА заплаши с изхвърляне и от Шампионската лига тези, които към момента са в нея.

Шестте клуба от Висшата лига – Арсенал, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм и Челси бяха първите, които се отделиха от новосформирания шампионат, а техният образец последваха Интер, Милан и Атлетико Мадрид. Ювентус също излезе с информация, че напуща организацията, само че си остави „ малка врата “ за в бъдеще.

Барселона пък излезе с много любопитна позиция като разгласи, че на този стадий остава в Европейската Суперлига, без значение че останалите към този момент се разкаяха и я напуснаха.

Така само испанският първенец Реал Мадрид не е излязъл с публична позиция по тематиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР