Европейската агенция по лекарствата (EMA) ще даде зелена светлина на

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) ще даде зелена светлина на
Коментари Харесай

Одобряват ваксината на J&J през март

Европейската организация по медикаментите (EMA) ще даде зелена светлина на имунизацията на Johnson & Johnson на 11 март, оповестява Bloomberg като се базира на свои източници. Така препаратът ще стане четвъртата ваксина, утвърдена за приложимост в границите на Европейски Съюз, написа Инвестор.бг.

До момента ЕМА е дала позволение на имунизациите на Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca.

Говорител на лекарствената организация е удостоверил, че се работи върху прегледа на документите на Johnson & Johnson, само че без да посочи съответната дата на предстоящото утвърждение. Преди дни имунизацията получи позволение за потребление в Съединени американски щати.

От ЕМА са в контакт с съветските управляващи и чакат да получат и документите на " Спутник V ". Преди седмици медийни изявления сочеха, че съветският производител е подал желае за разглеждане на имунизацията от европейската организация. В последна сметка до момента в ЕМА не са получени никакви документи.

В Европейската комисия (ЕК) не чакат първите доставки на Johnson & Johnson преди началото на април, показва още Bloomberg.

Според данни, показани от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, през идващите месеци ще има " трагичен растеж " на доставките на ваксини в Европейски Съюз. Анализатори са пресметнали, че с направените поръчки страните от общността ще могат да имунизират 75% от възрастното си население до края на август.

Ваксината на Johnson & Johnson е еднодозова, а поръчката на Европейска комисия към компанията е за доставката на 200 млн. дози. Има алтернатива за увеличение на поръчката с още 200 млн. ЕМА сега преглежда документите още на CureVac и Novavax.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР