Европа трябва да покаже далеч по-голяма амбиция по отношение на

...
Европа трябва да покаже далеч по-голяма амбиция по отношение на
Коментари Харесай

ООН: Европа да покаже по-голяма амбиция за климата

Европа би трябвало да покаже " надалеч по-голяма упоритост " във връзка с изменението на климата, защото нейните общи излъчвания на парникови газове не престават да нарастват. Това се показва в отчет на Организация на обединените нации, представен от " Ройтерс ".

Отбелязва се, че страните би трябвало да подтикват преработването, да подобрят качеството на въздуха и да отделят повече средства за околната среда.



Намаляването на излъчванията най-много в западноевропейските страни е било обезщетено от покачвания в други елементи на района, откри оценката на Организация на обединените нации, обхванала 54 европейски страни.

Качеството на въздуха към момента не дава отговор на интернационалните насоки, а налозите, събрани за запазване на околната среда, не се употребяват за декларираната цел, се показва в отчета, показан на срещата на европейските министри на околната среда в Кипър.

Констатациите от тази оценка би трябвало да бъдат сигнал за пробуждане за района, съобщи Олга Алгайерова, изпълнителен секретар на Икономическата комисия на Организация на обединените нации за Европа.

" Въпреки напредъка в избрани области, държавните управления в паневропейския район би трябвало да покажат доста по-голяма упоритост за справяне с изменението на климата " , се споделя в изказването на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

В отчета се отбелязва, че могат да бъдат препоръчани финансови тласъци за поощряване на преработването , защото процентите се разграничават доста в другите страни и са " изключително ниски " в Източна Европа и Централна Азия.



Установено е, че до момента в който всички страни в паневропейския район са поели задължения да понижат излъчванията на газовете, причиняващи световното стопляне, пониженията, реализирани най-много в Западна Европа, са обезщетени от нараствания на други места.

Използването на възобновими енергийни източници се е нараснало в 29 страни сред 2013 година и 2017 година , макар че като цяло изкопаемите горива към момента съставляват към 78% от общото ползване на сила, се показва в отчета.

Допълва се, че са нужни повече старания за справяне със замърсяването на въздуха. Въпреки че 41 страни записват 13% понижение на преждевременните смъртни случаи заради излагане на фини прахови частици, концентрациите на ФПЧ към момента надвишават напътствията на СЗО.

Източник: " Ройтерс " / News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР