Европа се справя добре с рационалното намаляване на потреблението. Таванът

...
Европа се справя добре с рационалното намаляване на потреблението. Таванът
Коментари Харесай

Анализатор: Таванът на цената е много опасно нещо

Европа се оправя добре с рационалното понижаване на потреблението. Таванът на цената е доста рисково нещо. За да се управлява тя, би трябвало да гледаме доста деликатно потреблението. Това сподели за " Твоят ден " Юлиан Попов консултант на Европейската климатична фондация и някогашен министър на околната среда. И разкри, че 25% от топлината се губи през покривните пространства.

По думите му се предлага да се работи през данъчни облекчения за ориентиране на свръхпечалби към енергийния преход и бързи и дълготрайни ограничения за енергийна успеваемост. " Кризата е огромен късмет за ориентиране на енергийната промяна в по-екологична посока.

Констанца Рангелова от Центъра за проучване на демокрацията показа, че спадът на цените през октомври се следи из цяла Европа. " Това е единствено началото, чака ни дълга зима, която може да ни изненада в противоположната посока. Да се подготвим за тежка зима. Невинаги е добре да се вземат свръхпечалбите. По-адекватно е те да бъдат следени и да се насочват към верните вложения. В нашия случай да не сме подвластни от газ и въглища.

Според нея най-лесният метод да се понижи рискът за стопанската система е посредством понижаване на потреблението на газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР