Евродепутатът радан Кънев бе отличен в положителна класация и може

...
Евродепутатът радан Кънев бе отличен в положителна класация и може
Коментари Харесай

Признание: Радан Кънев е в топ 20 на най-активните евродепутати ФОТОФАКТ

Евродепутатът радан Кънев бе отличен в позитивна ранглиста и може да е горделив от това. Представителят на Демократична България разкри, че е прелестно сюрпризиран и разкри детайлности на стената си в обществената мрежа Facebook:

ЕТО КАКВО НАПИСА РАДАН КЪНЕВ:

Благодаря на всички, които през вчерашния ден ми се обадиха, с цел да ме поздравят за мястото в ТОП-20 на най-активните евродепутати.

Бях прелестно сюрпризиран от тази ранглиста, въпреки да знам, че зад нея стоят доста дни и седмици постоянно денонощна работа. Изненадан, тъй като с екипа ми работим сами, без поддръжката на национална делегация, без група в националния парламент, а до неотдавна - и без положителни позиции в границите на групата на ЕНП. В началото имахме и напълно малко опит в комплицираните законодателни процедури на Екологичен потенциал. На този декор, 16-то място по интензивност (т.е. в горните 2.5% от всички 705 колеги), 6-то място в ЕНП и първо измежду българските сътрудници е неоспорим и сериозен триумф.

От друга страна, съм мощно окуражен да подобря тези резултати. Винаги съм вярвал, че България не е дребна, не е незначителна, не е обречена да се влачи на опашката. България може и би трябвало да бъде първа в доста връзки. Затова и моята цел в тази ранглиста може да бъде единствено една - място в десетката, в петицата, в тройката... за какво не първо място.

Горд съм с резултатите и с екипа си, най-много тъй като голямата част от тези близо 400 законодателни начинания се увенчаха с триумф - те бяха включени в общи компромисни текстове или независимо утвърдени при гласуванията. Повечето ми начинания са по законодателни актове, които са доста значими за българските жители - Фонда за обективен преход, икономическите параметри на Климатичния закон, Стратегията за хората с увреждания, Стратегията за битка с феномена " работещи небогати " и доста други.

Благодаря от сърце на всички, които работиха денонощно в Брюксел и София, както и на специалистите и приятелите от Демократична България, към които се обръщах нерядко за помощ.

Когато работим съществено, в екип и с ясни цели, България може доста повече.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР