Ето някои съвети за правилното използване на скарата, както и

...
Ето някои съвети за правилното използване на скарата, както и
Коментари Харесай

Съвети за добрите скари за печене

Ето някои препоръки за вярното потребление на скарата, както и по какъв начин да готвим вкусно на нея.

1.На газ или на въглища?

Престарият спор, за това кой способ за печене е най-хубав, има доста страни и включва оценка на цената, получения усет и удобството на готвене. Докато печенето на газ не е потвърдено като по-здравословно, то най-малко е в реалност по-чистото. Скарите на дървени въглища отделят повече въглероден оксид, прахови частици и сажди в атмосферата, което усилва замърсяването. Що се отнася до усета, който има приготвената храна на въглища, то той е доста по-наситен и богат спрямо този, който се получава при готвене на скара на газ.

2. Как да загряваме скарата?

Загрейте скарата 15-25 минути преди да започнете да печете, с цел да сте сигурни, че е достигнала вярната температура и са убити всички бактерии. Грилът би трябвало да е достигнал към 200-230 градуса за висока температура на загряване; 180-200 градуса за приблизително висока, 180-150 за умерена температура и 150-120 за слаба. Добре квалифицираната и загряна скара обгаря добре продукта извън при контакт, като резервира вътрешността му сочна и предотвратява залепването.

3. Проверка на температурата на скарата

Проверете с ръка степента на загряване на скарата. За да се мери температурата, поставете ръката си с отворена и обърната длан на 12 см над решетката. Ако раздвижите до 2 секунди ръката си от непостижимата топлота, значи градусите са високи, в случай че я махнете след 5-ата секунда са междинни, а в случай че задържите ръката си над решетката повече от 10 секунди, температурата е ниска.

4. Почистване на скарата

По-лесно е да се изчегъртват остатъците по скарата, до момента в който е към момента топла. Вземете четка за скара с дълга ръкохватка и деликатно почистете решетките. Това подсигурява по-добър усет на идната храна, която ще се подготви, и запазването на скарата за по-дълго време.

5. Намазняване на скарата

 Съвети за положителните скари за печене

Дори и на изцяло чиста скара, може да полепнат по-крехките меса без тлъстини и други по-фини артикули. Ето за какво е добре да се понижи тази възможност, като се намазнява добре повърхността на скарата. Когато е леко загряна, я намажете с кухненска хартия, напоена с олио от желан от вас усет.

6. По-полезното мариновано месо

Мариноването не е просто заливане на месото с усет и аромати, а също по този начин това потиска образуването на канцерогенните хетероциклични амини. Те са непряк артикул при печенето на мускулни тъкани от месата, на птиче месо, на червени меса, от печенето на някои типове риба. Според Американския институт за ракови проучвания мариноването на месото може да предотврати появяването на тези амини до 92-99%.

7. Пламъци от скарата

Лумванията на мощни пламъци се случва, когато мазнината стартира да капе и да се разтича върху източника на топлината. Това провокира образуването на канцерогенните полициклични ароматни въглеводороди, които се натрупват в приготвяната храна. Месо, облизано от такива пламъци, няма същински прелестен усет, а пламъците могат да обгорят извън храната, без преди този момент от вътрешната страна тя да е добре изпечена. За да се понижат тези дребни " пожари ", избирайте разфасовки от нежно месо. Отрязвайте непотребната му лой и премахвайте кожата, в случай че печете пилешко или птиче месо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР