Етапът за приемането на еврото още не е дошъл в

...
Етапът за приемането на еврото още не е дошъл в
Коментари Харесай

Готови ли сме за еврото у нас

„ Етапът за приемането на еврото още не е пристигнал в България. Приемането в Европейския съюз изобщо не ни е помогнало. Когато приемем еврото, ние ще влезем в Еврозоната, където има ужасно доста спомагателни разноски - отчисления към Фонда за преструктуриране, отчисления към избавителните фондовете, които ще бъдат формирани.

Това са все разноски, които ще би трябвало да плащаме и ще бъдат вземани от парите за пенсии, за обучение, за опазване на здравето. Напоследък не чуваме за какво страните извън Еврозоната не желаят да влизат. Това са Чехия, Полша, Унгария. Дори прилежаща Румъния няма никакво желание да влиза ”. Това разяснява доцент Григор Сарийски от  Институт за стопански проучвания при Българска академия на науките в ефира на NOVA NEWS.

Финансовият анализатор добави, че приемането на страната ни в Еврозоната няма нищо общо с вложенията, както и че България стопански не е подготвена за това и приходите у нас не са се изравнили със средноевропейските.

 istock istock
„ Подкрепям еврото. Мисля, че е време и дори много години пресрочихме да бъдем признати дейно в Еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и Шенген. Тези три интернационалните стъпки, които можем да създадем, ще отворят и приготвят България добре за идната вълна на икономическото възобновяване, която неизбежно ще последва след тази криза ”. Това разяснява Преслав Райков, финансов анализатор.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР