Ескалация на военното напрежение в Сирия е неприемлива. Това заяви

...
Ескалация на военното напрежение в Сирия е неприемлива. Това заяви
Коментари Харесай

Лавров: Ескалация на военното напрежение в Сирия е неприемлива

Ескалация на военното напрежение в Сирия е неприемлива. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, който посрещна сирийския си сътрудник Файсал Мекдад в Кремъл, на фона на удари с цивилни жертви в Северна Сирия и вероятност за ново навлизане на турската войска там.

Сергей Лавров счита, че Анкара и Дамаск би трябвало да договарят.

" Основното е да не се разрешават нови военни дейности и да има договаряния по дипломатически канали на основата на политическите правила, които към този момент съществуват в връзките сред Сирия и Турция ", съобщи съветският външен министър след среща със сирийския си сътрудник.

Лавров осъди и израелските удари против обекти на проирански милиции в Сирия.

Турският президент Реджеп Ердоган, който през последните месеци има за цел да е медиатор сред Украйна и Русия, по едно и също време с това приказва за нова военна интервенция в арабската страна. След три нахлувания през 2016, 2018 и 2019 година армията на южната ни съседка, подкрепена и от локални въоръжени формирования, окупира елементи от сирийската територия по границата сред двете страни.

Същевременно Североизточна Сирия продължава да е под взаимния надзор на доминираните от етнически кюрди Сирийски демократични сили и режима на Башар Асад, подкрепян от Москва. Анкара е по едно и също време съперник на Асад и счита кюрдите за терористи, като през последните месеци реализира удари с дронове против техни позиции.

В петък четири деца починаха след подобен удар против подготвителен лагер за млади девойки на кюрдските сили. Едновременно с това 17 цивилни починаха при удар против пазар в Ал-Баб - град, следен от лоялни на Турция сирийски опозиционни фракции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР