Поне две жертви и 13 ранени при пореден руски удар

...
Поне две жертви и 13 ранени при пореден руски удар
Коментари Харесай

Путин: Няма планове за превземането на Харков

Поне две жертви и 13 ранени при следващ съветски удар с планиращи бомби в Харков, оповестиха локалните управляващи. Към сегашния миг Москва не възнамерява завладяването на града, съобщи съветският водач Владимир Путин в Харбин, в края на формалното си посещаване в Китай.

Той означи, че съветските елементи напредват " всеки ден " в региона на Харков, " както е планувано ", само че показа съветската атака в Северна Украйна като отговор на украинските набези против съветската Белгородска област. Целта на офанзивата е основаване на буферна зона против украинските обстрели на съветска територия, разгласи Путин.

Според украинската страна, фронтът е нормализиран, само че Русия е съумяла да превземе редица погранични селища. Зоната на бойни дейности се е разширила със 70 километра. Според украинския президент Володимир Зеленски съветските сили са преодолели единствено първата от общо три отбранителни линии в Харковска област.

Владимир Путин - президент на Русия: " Относно протичащото се в Харковско направление, то също е по виновност на Украйна. Защото те обстрелваха и не престават да обстрелват жилищните квартали на пограничните територии, в това число Белгород. Публично заявих, че в случай че това продължава ще бъдем принудени да създадем зона за сигурност, санитарна зона. Що се отнася до завладяването на Харков такива проекти към сегашния миг няма. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР