ЕС заяви, че запазва ангажираността си по споразумението за иранската

...
ЕС заяви, че запазва ангажираността си по споразумението за иранската
Коментари Харесай

ЕС остава ангажиран с иранската ядрена сделка дори след оттеглянето на САЩ

ЕС съобщи, че резервира ангажираността си по съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година, съобщи Асошиейтед прес.

Споразумението е значимо за " нашата сигурност, освен на района или Европа, а в световен проект ", сподели Мая Коциянчич, говорителка на Европейската комисия.

Но по думите й отговорностите на Европейски Съюз по съглашението " зависят от цялостното му съблюдаване от страна на Иран ".

По-рано през днешния ден Иран наруши нови елементи от документа, като разгласи, че удвоява броя на усъвършенстваните центрофуги, които употребява. Това беше оповестено на 40-годишнината от завземането на американското посолство в Техеран през 1979 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Иран преди е предприемал сходни стъпки, с цел да слага под напън Европа да предложи ново съглашение, отбелязва Асошиейтед прес. Засега обаче европейските страни не са в положение да обезпечат на Иран метод, по който да продава петрола си в чужбина предвид на строгите наказания против Техеран от страна на Съединени американски щати. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР