Ерата на фейсбук. Групите за шопинг там постоянно се множат.

...
Ерата на фейсбук. Групите за шопинг там постоянно се множат.
Коментари Харесай

Как хурката на баба ми заживя втори живот чрез фейсбук

Ерата на фейсбук. Групите за шопинг там непрекъснато се множат. Купуваме облекла, прекарвания, дарове и какво ли още не. Оказва се, че движимости от преди няколко десетилетия набират все по-голяма известност в обществената мрежа.

За това по какъв начин дантелените покривчици, хурките и носиите, наследени в фамилията му се възраждат от прахта в старите сандъци, споделя Васил Кацов. Той продава остарели движимости от години, а в последно време прави това най-много посредством фейсбук. Казва, че не го прави за пари, а тъй като имал пораснал наследник, който не се интересува от тези предмети и се притеснява да не бъдат изхвърлени в миналото.

„ Тези чинии майка ми и татко ми са ги купували от ЦУМ ”, споделя софиянецът, до момента в който развива пожълтяла хартия, на която с печатни букви написа „ Централен повсеместен магазин ”.

Мъжът ще бъде благополучен, в случай че приборите още веднъж са на нечия маса, цялостни са с храна и над тях се чуват оживени диалози и смях.

Профилите на някои консуматори са се трансформирали в съвременен вид на антиквариат. Там децата ни могат да видят по какъв начин са изглеждали шейните преди 4 десетилетия, какво е вретено или газена лампа. Ако си мислите, че единствено в днешно време имаме лукса да си изстискваме сок от пресни плодове, лъжете се! Там може да купите такава за 20 лева Е, надали има доста екстри, само че пък какво ли ще е удоволствието да поседнете в плюшения си фотьойл в бароков жанр да вземем за пример и да пиете сок от престара изтисквачка.

Цените на соц продуктите варират от дребни левове до няколко стотин. Ентусиастите да имат такива ретро предмети не са малко. И в действителност около търговията на остарели движимости се възражда един отминал дух, а полезностите на фамилиите получават втори късмет. Практиката на продажба на неща, които са ненужни за някого, само че биха били богатство за различен, е добре позната. В този световен свят, в който ставаме все по-големи потребители и изхвърляме от ден на ден боклуци, препродаването на предмети наподобява като една доста рационална и даже сантиментална концепция. Ако не вярвате, попитайте баба си!

Автор: Емануела Миланова

 
А ето кои са най-известните FB групи за шопинг в България

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР