Енергоспестяващите крушки причиняват главоболиеНашият дом не винаги е нашата крепост,

...
Енергоспестяващите крушки причиняват главоболиеНашият дом не винаги е нашата крепост,
Коментари Харесай

Зарядните устройства водят до безсъние

Енергоспестяващите крушки предизвикват главоболие
Нашият дом не постоянно е нашата цитадела, а заплахите се крият на всички места – в кухнята, банята, спалнята, дори в стените. Потенциалните ни врагове постоянно са невидими – плесени, химически субстанции, алергени, микроби и бактерии.

Много предмети в дома, в това число матраците, са покрити с неорганични субстанции за огнезащита, които се назовават антипирени. Съжителството с такова вещество за човек може да докара до чести главоболия, световъртеж. Учени са открили също, че излагането на забавящи горенето субстанции може да повлияе на нервната и репродуктивната система, черния дроб и функционалността на щитовидната жлеза. Някои антипирени са свързани с рак. За да намалите рисковете, правете мокро разчистване в стаята допустимо най-често, проветрявайте, даже в студа, постоянно бършете прахуляк.

Възглавницата е безусловно разплодник на гъбички. Спорите им са във въздуха, само че те се развъждат на топли и влажни места. Затова е значимо да не спите на възглавница с мокра коса, изключително в случай че страдате от астма или синузит. Използвайте възглавници, които могат да се перат постоянно. И не забравяйте да сменяте калъфките най-малко един път седмично.

Килимите са същински прахоуловители, както и развъдници на алергени и нездравословни микроорганизми. Наличието на постелки с ресни в дома ви, изключително в случай че не се минават постоянно с прахосмукачка или изтупват, усилва риска от астма, алергии и други болести.

Важно е да не забравяте да поддържате чисти и дребните предмети в къщата - меки играчки, фигурки, компютърни клавиатури, отдалечени, дръжки на порти и ключове за осветяване.

Знаете ли, че енергоспестяващите крушки, с които заменихме с тези с нажежаема жичка, могат да навредят на кожата ви? Проучване, оповестено в British Journal of Dermatology, демонстрира, че те излъчват ултравиолетова светлина, която може да аргументи увреждане на кожата и зачервяване, а трептящата светлина на такава крушка - главоболие. Експерти предлагат да не се употребяват енергоспестяващи крушки за нощни лампи, осветителни тела за бюро и нощни шкафчета, в непосредствена непосредственост до които човек прекарва доста време.

Зарядните за телефони и електрическите будилници могат да причинят бодърствуване. Променливият ток, който зарежда телефона и зарежда будилника, може да попречи на работата на нашата нервна система. Използвайте зарядни устройства телефона и други джаджи надалеч от мястото, където спите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР