Енерго-про започва поетапно спиране на електрозахранването на сградите и съоръженията

...
Енерго-про започва поетапно спиране на електрозахранването на сградите и съоръженията
Коментари Харесай

Енерго-про спира тока на радиозавод във Варна

" Енерго-про " стартира поетапно прекъсване на електрозахранването на постройките и оборудванията на радиозавода " Черно море " АД във Варна, оповестиха от сдружението.

Причините са насъбрани отговорности електро сдружението в размер на над 580 хиляди лв..

След извършени диалози и подписани три поредни съглашения за възнаграждение на отговорностите на компанията, на процедура не се е стигнало до тяхното осъществяване и дълъг нараствал всеки месец.

Сроковете в последните съглашения са изтекли на 15 май. За да лимитират повишаването на дълга, от сдружението са подхванали стъпки по поетапно изключване на електрозахранването на компанията, което ще стартира от на следващия ден.

За проблема са сигнализирани КЕВР, МЕ, МИ, ДАНС, Областна администрация Варна, РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Във връзка със характерната активност на завода " Черно море ", обвързвана с произвеждане и доставка на навигационни радарни системи с военно и гражданско предопределение, " Енерго-про " е съгласувало дейностите си и с Министерство на защитата.

От сдружението разясняват, че при положение, че стартира покриване на дължимите суми са подготвени да прекратят процедурата по прекъсване на тока.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР