Енергийната борса работи успешно. Това заяви министърът на финансите Владислав

...
Енергийната борса работи успешно. Това заяви министърът на финансите Владислав
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Енергийната борса работи успешно

Енергийната борса работи сполучливо. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов по време на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие.

 © Българска телеграфна агенция
" Със сигурност при един нисколиквиден и плитък пазар евентуалните благоприятни условия за опити за операции са действителни ", добави министър Горанов.

Той добави, че има и някои регулаторни решения, които могат да облекчат работата на борсата. Те са свързани с уговорките на ЕРП-та да купуват софтуерна сила през борсата.

Според него в тази ситуация липсва тласък за ЕРП-та да купуват на някаква рационална цена, а те са към 35% от потребителите от пазара " Ден напред ". Горанов предложи да се обърне внимание на това, тъй като по този метод може да се понижи натиска върху пиковите цени на тока на борсата.

Той е подготвен да разиска съответни оферти за възстановяване на работата на енергийната борса.
 Енергийни специалисти: Очакват ни нови санкции поради преноса на газ Енергийни специалисти: Очакват ни нови санкции поради преноса на газ
Очакват ни нови санкции поради ограничение на достъпа на газопреносната мрежа у нас, предизвести енергийният специалист Иван Хиновски в утринния блок на Б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР