Енергията на човека определя неговите нагласи, виждания и усещане за

...
Енергията на човека определя неговите нагласи, виждания и усещане за
Коментари Харесай

Как да лекуваме запушени чакри?

Енергията на индивида дефинира неговите настройки, визии и чувство за живота. Положителната сила обрисува хубав и нехаен живот с изцяло преодолими компликации, до момента в който отрицателната сила обезкуражава индивида и го кара да приема света като безсмислено пътешестване.

Чакрите съставляват въртящи енергийни колела. В света на логиката на психиката те са определяни още като вратите на живота. Тяхната съществена функционалност е да преобразуват силата на Вселената и я внедряват в енергийното тяло на индивида.

Обикновено се пресъздават като лотуси с друг брой венчелистчета във всяка една от чакрите. Основните чакри в човешкото тяло са седем на брой, ситуирани отвесно от основата на гръбнака до темето на главата. Всяка покачваща се чакра се счита за по-висша степен за асимилиране на човешката сила, при което индивидът се самоусъвършенства.

Как обаче се запушват чакрите и какво е лекуването?

Енергията от чакрите се засилва посредством практикуване на вярното дишане. По този метод чакрите се балансират и стартират да действат вярно, като придават сила и на останалите елементи от човешкото тяло.

Ако индивидът не съумее да хармонизира дихателната си сила, то е допустимо да се стигне до задръстване на чакрите. Симптомите на затворените енергийни колела са усложнения в мисленето, загуба на ориентировка, мъчно запаметяване, непонятен боязън, боязън от живота и гибелта, липса на опора, нарцисизъм, груби страсти, проблеми с гласа, нерешителност и прочие.

 по какъв начин да отпушим чакрите

В идващите редове вижте няколко метода за отпушване на чакрите:

Дихателна медитация

Дихателната медитация е най-сигурният способ за отпушване на чакрите. За нея би трябвало да стоите изправени и да се отпуснете. Затваряте очи и стартирате да вдишвате надълбоко. След това оставете вашето дишане да протече естествено. Упражнявайте 10 поредни вдишвания и издишвания, след което започнете да вдишвате и издишвате отмерено и надълбоко поредни 30 пъти.

Ходеща медитация

Второстепенните чакри са ситуирани върху човешките ходила. Те имат сходни функционалности с главните чакри да обменят сила сред невидимия и забележимия свят. Стъпалата са свръхчувствителни, по тази причина ходещата медитация е най-ефективна, когато се прави в природата. За задачата стъпвате по земята боси с мудни придвижвания. Можете да стъпвате по трева, камъни, пясък, тиня, листа. Вървете със затворени очи, като умишлено изследвате минаваната пътека.

Визуализация

Третото упражнение за отпушване на чакрите е визуализация, която се прави в седнало състояние с кръстосани крайници. Започвате мисловно да си пресъздавате планетата, която се върти в галактическото пространство.

Представете си, че тя е вашата майка, от която произлиза вашето физическо тяло. След това си представете атмосферата към вас като балон, който ви обкръжава. Припомнете си всичко, което имате като храна и заслон. Вдишвайте и поемайте от въздуха, медитирайки върху всички блага, с които разполагате. Така освобождавате място в тялото си, с цел да поемете от силата на Вселената.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР