Ема Ръдукану се класира за третия кръг на турнира по

...
Ема Ръдукану се класира за третия кръг на турнира по
Коментари Харесай

Радукану с нова категорична победа

Ема Ръдукану се класира за третия кръг на шампионата по тенис за дами от категория WTA 1000 в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2 527 250 $.

Десетата в схемата британка надигра Виктория Азаренка от Беларус във втория кръг с 6:0, 6:2 за час и три минути. Сега за 19-годишната шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати следва да се изправи против осмата сложена американка Джесика Пегула.

„ Опитвам да не мисля за резултата, а да се съсредоточвам върху печеленето на точки. Винаги внимавам, когато нещата вървят добре, тъй като имам възприятието, че нещо ще се обърка. Доволна съм от метода, по който се оправих “, съобщи Ръдукану, която се показа безапелационно във втори следващ дуел.

Симона Халеп (Румъния) се отхвърли преди мача си против рускинята Вероника Кудерметова поради травма на дясното бедро. Кудерметова чака Айла Томлянович в идващия кръг откакто австралийката надигра третата в схемата испанка Паула Бадоса с 6:7(3), 6:0, 6:2 в мач, траял два часа и 10 минути.

Шестата сложена Арина Сабаленка от Беларус също продължава напред след триумф над Анна Калинска с 6:3, 4:1 и отричане на рускинята. Следващата й съперничка ще бъде Шелби Роджърс от Съединени американски щати.

Друга американка Мадисън Кийс в профил Елена Остапенко от Латвия с 6:4, 7:5 и в третия кръг ще се изправи против заемащата номер 1 в международната класация Ига Швьонтек. Полската тенисистка мина през Слоун Стивънс (САЩ) след 6:4, 7:5, с цел да запише победа №50 за сезона.

Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина от Казахстан се оправи с испанката Гарбине Мугуруса, осма в схемата, с 6:3, 6:1 и чака конфликт с Алисън Риск.

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР