Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ

...
Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ
Коментари Харесай

Дариха хирургични инструменти за деца

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив получи подаяние на профилирани принадлежности, нужни за интервенциите на дребните пациенти с лицеви аномалии.

Този доблестен жест е иницииран от екипа на Изи Асет Мениджмънт АД, а средствата за дарението са събрани по време на обичайния им благотворителен базар.

Дарителите бяха топло посрещнати от началника на отделението проф. доктор Юрий Анастасов, целия медицински екип, както и зам.-директора по Диагностична и лечебна активност на университетската болница проф. доктор Иван Дечев. На събитието участваха и шефът на “Човешки капитал ” на банката Цветелина Джонева, зам.-директорът Надежда Пеянска и специалистът Антоанета Тодорова.

„ Благодарим на донорите, че правят оценка нашите старания. Отделението е основано през 1997 година и през днешния ден прави 97% от интервенциите на деца с лицеви аномалии в цяла България. Пациентите ни освен се нуждаят от хирургична намеса, само че и от дълготрайно следене и помощ, в което вземат участие голям брой експерти. Спомням си първоначално, проф. Карен Джамбазов, към този момент изпълнителен шеф на болничното заведение, работеше един до друг с нас, беше интензивният ни ушен доктор, който помагаше в интервенциите за слагане на дренажни тръбички, да вземем за пример. Той добре познава активността ни и постоянно ни е подкрепял. Нашето поделение има и мощна обществена ангажираност, само че на първо място е оперативната част, по тази причина инструментите, които получаваме през днешния ден са от голяма важност за нашето поделение ”, сподели проф. Анастасов.

Той връчи документ за подаяние на Надежда Пеянска и показа на донорите работата на екипа от отделението, като описа за съответни случаи и по какъв начин се е развил животът на порасналите деца.

“За нас е чест и отговорност да помогнем. Днес сме тук дребна част от всички наши сътрудници. Важно е да понижим детското страдалчество и да увеличим техните усмивки. Всички Ви благодарим, че го вършиме. Рядко се среща някой да е предан толкоз на специалността си. ”, сподели Пеянска.

Освен хирургическите принадлежности, предоставени от шефа на компания Софинформпродукт Димитър Грозданов, Цветелина Джонева сервира и играчки за пациентите на отделението.

„ Искам да изразя благодарност и най-искрена признателност за дарението. Вашата поддръжка е доказателство, че в днешните сложни времена можем сполучливо да се оправяме с провокациите на времето и да осъществяваме благородни дела. Дарените хирургични принадлежности безспорно ще спомогнат за ефикасното лекуване на дребните пациенти с лицеви малформации. Често това са тежки, многоетапни интервенции, които изискват във висока степен хирургично майсторство ”, сподели проф. Дечев.

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив е водещо в страната по лекуване на лицеви аномалии при деца. Със своята дългогодишна история и екип от опитни експерти, отделението дава висококачествена здравна грижа, която  да усъвършенства живота на своите дребни пациенти.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР