Елжбета Биенковска, еврокомисар по „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки

...
Елжбета Биенковска, еврокомисар по „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки
Коментари Харесай

Еврокомисар показа жълт картон на VW

Елжбета Биенковска, еврокомисар по „ Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия (МСП) “, прикани транспортните министри на страните членки да упорстват Volkswagen да изтегли и модифицира 100% от дизеловите си коли с манипулиращ програмен продукт, заяви немското осведомително издание „ Виртшафтсвохе “. Полският политик подкани концерна от Волфсбург да работи бързо и отговорно или в противоположен случай дизеловите им коли ще получат възбрана за придвижване.



Бенковска подлага на критика VW непосредствено. По думите ѝ на 19 юни тя е отправила документално питане за настояща информация по отношение на изтеглянето на дизеловите коли до шефа на концерна Матиас Мюлер, на което към момента няма отговор.

„ Нито политиците, нито промишлеността имат интерес пазарът на дизелови коли да се срине в резултат на възбрана за придвижване. Това би лишило на концерните средствата, които биха могли да влагат в коли с нулеви нездравословни излъчвания “, разяснява еврокомисарят. Все отново, като последна мярка за предотвратяване на популацията на Европа, Елжбета Биенковска не изключва прекъсването от придвижване на дизеловите коли с манипулиращ програмен продукт. Критериите за сходни дейности обаче би трябвало да бъдат съгласувани с останалите страни членки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР