Елизабет се омъжи няколко пъти и всички нейни сватбени погледи

...
Елизабет се омъжи няколко пъти и всички нейни сватбени погледи
Коментари Харесай

12 булки, чиито сватбени рокли направиха история и станаха обект на разгорещена дискусия

Елизабет се омъжи няколко пъти и всички нейни сватбени погледи бяха истински. За първи път тя се омъжи на 18-годишна възраст. Сатенена рокля с дълъг воал, украсена с камъни и перли, беше показана на булката от филмовото студио Metro-Goldwyn-Mayer. Благодарение на това дизайнерката Хелън Роуз стана известна дружно с това.

По време на сватбата с Майкъл Уайлдинг Елизабет носеше рокля и сако с нов външен тип. За Еди Фишър Тейлър се ожени в копринено облекло с необикновен цвят на бутилка и вместо воал тъничък шал покриваше главата и раменете му. Тя носеше жълта рокля от шифон за сватбата с Ричард Бъртън в сходство с модата на това време.

2. Грейс Кели

Сватбената рокля на Грейс се трансформира в съвсем най-известната сватбена рокля в историята. Но малко хора знаят за втория костюм, по-скромен, който тя облече, с цел да записва брака си с Рание.

Грейс не искаше да скапе най-важния миг в живота си – женитба в катедралата, показвайки роклята си ден по-рано. Затова на гражданската гала тя се появи в костюм от тафта, затрупан с бежова дантела, цветът на прашна роза. В допълнение, флоралната дантела беше украсена с мрачно розова копринена нишка.

3. Брижит Бардо

За втората си женитба, с артиста Жак Шрие, Брижит носеше рокля в дребна черна бяла и розова Vichy чек. По принцип този щемпел се употребява основно в домашния текстилен дизайн по това време.

Но с леката ръка на Брижит, той бързо става известен в облеклото. Роклята по поръчка на Бардо е дело на стилния дизайнер Жак Естерел. Сватбените фотоси на звездата бяха показани на кориците на всички списания и вестници.

4. Лиза Минели

Сватбената рокля на Лиза Минели през  1967 година беше надалеч по-напред от времето си: този жанр на булката тогава не се носеше, желание се даваше на изрязани подпухнали рокли. Лиза, въпреки това, носеше дантелена блуза с водолазка и елегантна крем-пола. В подобен костюм актрисата изглеждаше доста автентично.

5. Одри Хепбърн

Когато се омъжи повторно за италианския психиатър Андреа Доти през 1969 година, Одри избра минимализъм. На церемонията тя се появи в неясно розова къса рокля с дълги ръкави от Givenchy. Вместо воал – шал, който съвършено добавя изображението. През 70-те рокли в стила на Одри Хепбърн станаха известни измежду нашите булки. Точно по това време доста девойки се жениха в мини.

6. Бианка Джагър

Вместо рокля през  1971 година Бианка избра снежнобял костюм от две елементи, състоящ се от макси пола и сако с надълбоко деколте. Булката изглеждаше доста смела за това време: като че ли нямаше нищо под сакото.

Но в действителност тя носеше едвам видим топ. Костюмът с право влезе в класацията на най-елегантните тоалети на ХХ век. Той е изработен от известния дизайнер Ив Сен Лоран. Той сътвори тоалет, който наблягаше характера на булката.

7. Марая Кери

Бракът на певицата, подписан през 1993 година с Томи Мотола, продължи единствено 4 години, само че роклята влезе в историята. Дължината на влака му беше повече от 8 м. След развода Марая не продаде тоалета или подари на музея и даже искаше да изгори роклята на снимачната площадка на видеото, макар обстоятелството, че струваше 25 хиляди $.

8. Селин Дион

Въпреки обстоятелството, че са минали 26 години, тоалетът на звездата към момента интензивно се разисква от стилните дизайнери по целия свят. Някои го назовават ​​сред най-красивите и първокласни в историята на сватбените рокли, други – прекомерно претенциозни.

Основният акцент във външния тип на Селин в деня на сватбата й беше изработен върху солидна шапка, направена от 2000 кристала Сваровски, с тегло над 3 кг. Не всяко момиче ще вземе решение за подобен опит.

9. Кейт Мос

Роклята на Кейт Мос за сватбата с китариста на The Kills Джейми Хинс е основана от дългогодишния й другар Джон Галиано. Ръбовете и кристалите украсяват облеченото, кремаво облекло за въплъщение на винтидж изискан.

Пайети върху него бяха ситуирани под формата на пера на птица феникс, която постоянно се преражда от пепелта. Докато работи върху тоалета на Мос, Галяно черпи ентусиазъм от облика на Зелда Фицджералд. И даже сватбеният пръстен на Кейт наподобява на пръстена на Зелда.

10. Миранда Кер

В изявление Миранда показа, че е почнала да мечтае каква ще бъде роклята й, незабавно след годежа. В резултат на това тя е въодушевена от сватбения си облик на Грейс Кели, а концепцията е оживена от изобретателния шеф на къщата на Dior, Мария Грация Кюри. Както булката искаше, тоалетът изглеждаше сдържано, само че впечатляващо.

11. Меган Маркъл

Меган избра елементарна, елегантна и изискана рокля с отворени плещи и дълги ръкави. В изявление тя разкри дребна загадка: парче синя тъкан от роклята, в която тя пристигна на първата среща с Хари, беше пришита в тоалета. Това пристигна като изненада даже за младоженеца. А 5-метровият воал беше декориран с бродерия от 53 цветя, символизиращи страните от Общността на нациите.

12. Kралица Виктория

Беше всекидневно да се женят в умни, само че не безусловно бели рокли. Това беше кралица Виктория, който слезе на пътеката в бяло през 1840. Тогава тази наклонност стана съвременна и остава настояща и до през днешния ден.

Роклята на Виктория беше направена от британска коприна и украсена с дантела. Прави усещане, че всички проби бяха унищожени, тъй че никой да не може да повтори модела на дантела от облеклото на кралицата.

Искате ли да опитате някоя от тези сватбени рокли? Или може би харесвате прочут тоалет, който не беше в този лист?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР