Експлозии отекнаха в украинската столица тази нощ, когато силите за

...
Експлозии отекнаха в украинската столица тази нощ, когато силите за
Коментари Харесай

Експлозии в Киев, руски дронове задействаха системите за противовъздушна отбрана

Експлозии отекнаха в украинската столица тази нощ, когато силите за противовъздушна защита се задействаха поради нахлуване на съветски дронове, оповестиха публицисти на Ройтерс от мястото на събитието, осведоми Българска телеграфна агенция.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че противовъздушните елементи са влезнали в деяние, защото групи от дронове летят покрай града. Няма известия за жертви или съществени вреди, добави той.

Журналистите оповестяват за серия от мощни гърмежи малко след среднощ. Те споделиха, че сирените за въздушна паника са се присъединили на източния бряг на река Днепър, само че на отсрещния бряг полицията е предизвестила жителите за паника за въздушна офанзива посредством високоговорители.

Руската войска съобщи нощес, че е свалила 26 украински безпилотни самолета в границите на два часа над анексирания Крим, като съобщи, че е отблъснала " терористична офанзива " от страна на Киев, съобщи Франс прес.

" Руската противовъздушна защита е унищожила 26 украински дрона над Крим ", съобщи съветското министерство на защитата в изказване в " Телеграм ", без да загатва каквито и да било вреди или жертви.

Кримският полуостров, който е интернационално приета част от територията на Украйна, само че бе анексиран от Русия през 2014 година, постоянно е обект на офанзиви от морски и въздушни дронове. Руската войска обаче рядко твърди, че е унищожила толкоз доста едновременно, означи Агенция Франс Прес.

По-рано през вчерашния ден съветското министерство на защитата съобщи, че е свалило шест украински дрона в съветската Курска област, граничеща с Украйна.

Русия всекидневно бомбардира украински градове. Тази седмица тя извърши масирана офанзива с дронове в Южна Украйна и насочи балистични ракети към Киев, вследствие на което бяха ранени към петдесет души.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР