Експерти заявиха, че много страни като Китай и Русия, които

...
Експерти заявиха, че много страни като Китай и Русия, които
Коментари Харесай

Самолет F-35 се разби в Южнокитайско море, Китай и Русия се опитват да достигнат до останките му

Експерти обявиха, че доста страни като Китай и Русия, които са в конкуренция със Съединени американски щати, ще се опитат да стигнат до останките на изтребителя F-35C, който се разруши по време на учението в Южнокитайско море. В случай на постигане до останките, цялата информация за самолета ще бъде в ръцете на тези страни, само че Съединени американски щати ще положат огромни старания да предотвратят това.

Инцидентът се е случил, до момента в който флотите на самолетоносачите на „Карл Винсън“ и „Ейбрахам Линкълн“ организираха взаимни учения в Южнокитайско море. Това обучение може да ескалира напрежение, изключително като притегли Китай, който преглежда района като свои териториални води.

Отбелязвайки, че войната на американско-китайското разузнаване е почнала в Тихия океан и че Съединени американски щати няма да разрешат на останките от високотехнологично оборудвани самолети, които костват 110 милиона $, да попаднат в ръцете на Китай, Съединени американски щати обявиха, че достигането до останките на аероплан ще значи, че доста сериозна информация за самолета ще бъде в ръцете на Китай.

Заявявайки, че съгласно морското право плячката в морето принадлежи на намиращия я, се акцентира, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да позволен аероплан, чиито права на благосъстоятелност са негови, да попадне в ръцете на Китай.

Някои медии считат, че Съединени американски щати могат да поемат контрола над региона, където се е разрушил самолетът, тъй че Китай да не стигне до останките, и че даже ще се опита да го предотврати законно.

Най-стратегическите самолети на Съединени американски щати, транспортните самолети F-35, F-22, C-17 и тежките бомбардировачи B-2, които могат да трансформират ориста на войната, са създадени в точни копия от китайците.

Китай принуди американския разследващ аероплан EP-3E да извърши спешно кацане на остров Хайнан на 1 април 2001 година Пилотите бяха арестувани. След като хардуерната информация на самолета беше копирана, екипажът беше предаден на Съединени американски щати.

Арда Мевлютоглу, специалист по отбранителната политика, съобщи, че вследствие на сходни повреди се пробват да бъдат конфискувани елементи или всички системи с напреднали технологии като самолети, кораби и подводници и че има доста сходни образци.

Подчертавайки, че Съединени американски щати ще положат огромни старания да доближат до останките на самолета, който има сериозна разследваща информация заради сериозните си системи, датчици и структурни характерности, Мевлютоглу съобщи, че ще подхващат и нужните ограничения за попречване на попадането на самолета в ръцете на Китай.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР