Ако трябва да бъда напълно искрен, много от колегите ми

...
Ако трябва да бъда напълно искрен, много от колегите ми
Коментари Харесай

Николай Рашков, кандидат за евродепутат: ГЕРБ единствена поставя транспорта като национален приоритет

Ако би трябвало да бъда изцяло откровен, доста от сътрудниците ми ме дефинираха като „ кандидат-евродепутат непредпазливо “. Пред нашия транспортен бранш има екзистенциална опасност. Това съобщи в ефира на Нова нюз претендентът за евродепутат от  -, член на експертната група по превоз в Европейската комисия.

„ Работата ми последните две години демонстрира, че в институциите в Брюксел попада много стряскащо непознаване на транспортната промишленост. В състава на българската страна би трябвало да има хора, които схващат от превоз. Така можем да защитим сектора ни, да дадем представителност на българския бизнес “, разяснява той.

На въпрос за какво е избрал да се включи в евролистата на ГЕРБ-, Рашков акцентира: „ Хората би трябвало да знаят, че желанието ми не е било да се занимавам с политика, само че е единствената партия, която слага превоза като народен приоритет. Водач на листата е, който е един от най-основните министри на превоза в нашата история. Той и екипа му направиха доста за сектора. “

„ Благодарение на моята работа в експертната група към Европейска комисия в последните две години съумях персонално да понижа вредите от мобилния пакет, тъй че у нас към момента да има транспортен бизнес. Важно е обаче този бизнес да няма спомагателна административна тежест и да се развива като европейски подобен “, безапелационен е той.

Кандидатът за евродепутат съобщи, че с приемането ни в непълен Шенген, мобилен пакет, зелената договорка, ние сме в обстановка на слагане на следващите невидими граници пред нашия отрасъл. Според него би трябвало да има експертиза, която да каже кое е вярно и кое – не.

По думите му неналичието на сухопътен Шенген се равнява на над 1 милиарда лв. директна загуба за стопанската система. " 303 млн. лв. губи бюджетът. Чакането по границата с Румъния приблизително е 17 часа. Тъй като над 90% от стокообмена ни минава по през сухопътните граници, жителите заплащат сред 15 и 18% повече за продуктите в магазина. "

„ Австрийската стопанска система има директен интерес от това България да е напълно част от Шенгенското пространство. В Австрия тематиката за националната сигурност е мощно политизирана. България дава отговор на всички условия на Европейски Съюз на тематика сигурности границите ни са задоволително сигурни “, добави още Рашков.

До 2030 година Европейска комисия споделя, че автомобилният превоз би трябвало да понижи автомобилните излъчвания с до 45%: „ Същевременно, Международната асоциация на автомобилните превозвачи сподели, че това е непостижимо посредством електрически камиони, чиято технологията към момента не е задоволително зряла, и водородни такива, които нямат серийно произвеждане. Тази част от договорката може да бъде реализирана посредством така наречен различни горива - биодизела. Това са горива, налични още през днешния ден. “

На въпрос ще работи ли за преференциален избор, Рашков разгласи: „ Моята кандидатура е издигната от обединена самодейност на транспортния отрасъл. Ще разгадавам на поддръжката на хората от бранша. На 33 години съм, татко на три деца, които бих желал да продължат да живеят в България, по тази причина се понечвам с това начинание. “

За проблема с РСМ той счита, че страната има своя европейски път, само че той минава първо през зачитането на българските национални ползи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР