Екранизацията по романа Възвишение на Милен Русков тръгва по кината

...
Екранизацията по романа Възвишение на Милен Русков тръгва по кината
Коментари Харесай

Видео: "Наша свобода от нас зависва", или трейлърът на "Възвишение"

Екранизацията по романа " Възвишение " на Милен Русков потегля по кината от 10 ноември, оповестиха от екипа на кино лентата, чийто формален филмов откъс излезе през днешния ден. Наред с Александър Алексиев и Стоян Дойчев в основните функции на " револуционерите " Гичо и Асенчо, във " Възвишение " взе участие цяло съзвездие от обичани български артисти: Филип Аврамов, Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев, Христо Петков, Кирил Ефремов, Димитър Рачков, Стефан Денолюбов, Параскева Джукелова и други

За мащаба на продукцията свидетелства и триминутният филмов откъс, който изобилства от комични и епични подиуми. Трагикомедията на Милен Русков, в която двама български бунтовници от Възраждането описват за перипетиите си на жив език от това време, е приспособена за екран от Виктор Божинов и Нели Димитрова (сценарист на " Love.net " ) и снимана от Божинов, режисьор на сериала " Под прикритие ".

Завръзката е обира на турската хазна в Арабаконашкия проход през 1872 година Начинаещите, само че въодушевени революционери Гичо и Асенчо са пратени от идеолога на задачата Димитър Общи да занесат персонално писмо на Васил Левски. Перипетиите им им дават доста мотиви за размишление върху свободата, революцията, образованието и нравите на българския народ. Филмът е сниман в продължение на 55 дни и четири разнообразни сезона в разнообразни региони на Стара Планина.

Фотогалерия: По стъпките на Гичо и Асенчо с "Възвишение " >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР