Екипът на УМБАЛ Свети Георги“ – Пловдив прилага най-съвременните методи

...
Екипът на УМБАЛ Свети Георги“ – Пловдив прилага най-съвременните методи
Коментари Харесай

В най-новата електрофизиологична лаборатория лекуват без медикаменти пациенти с ритъмни нарушения

Екипът на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив ползва най-съвременните способи в кардиологията
Най-новата електрофизиологична лаборатория в Българияотвори порти в УМБАЛ „ Свети Георги “– Пловдив. Пациентите с ритъмни нарушавания към този момент имат опция да се лекуват с най-съвременни способи, без да се постанова да одобряват лекарства, оповестиха от лечебното заведение.
 Доброволци ще се включат в почистването на крайбрежната зона край Варна от пластмаси и боклуци Доброволци ще се включат в почистването на крайбрежната зона край Варна от пластмаси и боклуци
Днес под организацията на „ Приятели на морето “ близо 30 доброволци ще влязат в морето с три лодки, с цел да доближат до трудн...
При електрофизиологичното проучване, посредством позиционирани в избрани зони на сърцето катетри, се слага точна диагноза на аритмията. Последващата радиофреквентна аблация води до трайното й елиминиране. Тя се реализира посредством специфичен катетър, който нагрява проблематичната зона,виновна за аритмията, и я отстрани. Поради високата си успеваемост и резултатност катетърната аблация измества медикаментозната терапия при доста тахикардии. Европейското сдружение по кардиология (ESC) и Европейското сдружение по сърдечен темп (EHRA)препоръчват радиофреквентната аблация като способ на първи избор в лекуването на някои аритмии.
Обичайно за позициониране на електрофизиологичните катетри се употребява рентгеново облъчване, което е тип йонизираща радиация и може да навреди на пациента и личния състав. Тъй като екипът на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив се стреми да предложи оптимално безвредна терапия на своите пациенти, единствено седмица след старта на лабораторията, извърши и първата безвредна във връзка с йонизираща радиация катетърна аблация в България. При нея, посредством специфична система за електроанатомично картографиране, се основава 3D-модел на сърдечните кухини, който оказва помощ на лекарите да се ориентират за разположението на катетрите.
Екипът на електрофизиологичната лабораториясе управлява от доктор Красимир Джинсов от Отделението по инвазивна кардиология на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив. Д-р Джинсове преминалтригодишно обучениеза осъществяване на електрофизиологични проучвания и катетърни аблации в „ Национална кардиологична болница “ – София. Събирал е опит и в някои от водещите електрофизиологични центрове в Европа. Притежава удостоверение за дееспособност по инвазивна електрофизиология. След сполучливо положен изпит в Лисабон квалификацията му е приета със документ от Европейската асоциация по сърдечен темп (European Heart Rhythm Association) и Европейското кардиологично сдружение (European Society of Cardiology).
При лекуването на аритмиите от огромно значение е както самостоятелният метод, по този начин и навременната интервенция, изяснява Д-р Джинсов. Той поучава пациентите с проблеми с ритъма на сърцето да създадат ЕКГ запис на аритмията си и да потърсят помощта на кардиолог и електрофизиолог. Така ще може да се сложи вярната диагноза и да се дефинира най-подходящото лекуване – лекарства или аблация. В момента Д-р Красимир Джинсов е единственият електрофизиолог отвън столицата и е разполагаем на пациентите на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив. Плануването за процедура става след консултация с него в приемния кабинет на Отделението по инвазивна кардиология, прецизират от лечебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР