Екипът на Дирекция „Зелена система“ към Столична община започва поетапна

...
Екипът на Дирекция „Зелена система“ към Столична община започва поетапна
Коментари Харесай

Пръскат срещу кърлежи, комари и гризачи в парковете в София

Екипът на Дирекция „ Зелена система “ към Столична община стартира поетапна обработка на зелените площи против кърлежи, комари и гризачи. Обработката ще се организира по авансово координиран график и ще обхване общинските зелени площи на територията на цялата община.

Извън площите, които са обхванати в графика, при постъпили сигнали от жители, ще се планува и спомагателна обработка на общински зелени площи, оповестяват от Столична община.

Предстоящите за директно отнасяне терени ще се отбелязват от компаниите - реализатори с осведомителни табели, в които е посочен типа обработка, включително потребления препарат, карантинен интервал, компанията реализатор и телефон за контакт.

Задължителните годишни обработки са, както следва: трикратна обработка против комари, в това число 1 ларвицидни през м.март-април, и при нужда спомагателни ларвицидни през април-май и 2 имагоцидни – юни-юли, август - септември; двукратна обработка против кърлежи през м.април-май и август-септември; еднократна обработка против бълхи през м.юни-юли; двукратна обработка против гризачи през м. март-април и септември-октомври. График за осъществяване на обработките се разгласява на формалната страница на Столична община и на видно място в районната администрация. Графиците са годни при удобни климатични условия за всички обработки и при ниско (окосена) трева за кърлежите и бълхите.

Обработките се правят рано заран до 10.00 часа, а против комари късно вечерта след 20.00 часа. Специализиран надзор ще се реализира от специалисти на Столичната РЗИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР