Ефектите на кафето /кофеина/ върху човешкия организъм са такива, че

...
Ефектите на кафето /кофеина/ върху човешкия организъм са такива, че
Коментари Харесай

Как действа кафето?

Ефектите на кафето /кофеина/ върху човешкия организъм са такива, че тази напитка е една от най-масовите, само че и най-специалните в целия свят.

Много от нас разчитат на утринната чаша кафе /което съдържа доста количество кофеин, в случай че не сме избрали безкофеинов вариант/ или на чашата кофеин следобяд, да ни оказват помощ да преживеем деня по-бодри. Кафето е толкоз необятно публикуван артикул, че Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) оповестява, по какъв начин към 80% от възрастните хора в Съединени американски щати одобряват кофеин всеки ден, под разнообразни негови форми.

Кафето освен разбужда, то е стимулант на централната нервна система, който въздейства на тялото по доста способи. Кафето с неговите дълготрайни резултати върху тялото може да подтиква да се употребява по няколко чаши от него дневно.

Кафето работи като стимулант на централната нервна система. Когато кофеинът доближи до мозъка, най-забележимият резултат е бдителността. Хората се усещат по-будни и по-малко изтощени, тъй че по тази причина то е постоянно срещана съставна част в медикаментите за лекуване на унесеност, главоболие и мигрена.

Проучванията също по този начин откриват, че хората, които пият кафе постоянно, имат по-нисък риск от развиване на Алцхаймер и деменция. Тези изгоди не важат за хора, които пият високооктаново кафе, вместо безкофеиново кафе.

Някои хора считат кафето за здравословна напитка, само че както множеството храни, прекаляването с него може да аргументи странични резултати. Например, консумация на прекалено много кофеин може да аргументи главоболие /мигрена/.

Вредни резултати от потреблението на кафе

 Кафе, кофеин

Мигрената е на първо място обвързвана с изключването на кофеина от консумация. Кръвоносните съдове в мозъка привикват с резултатите на кафето и кофеина в него, тъй че в случай че ненадейно се спре потреблението на кофеин, това може да аргументи главоболие, тревога, нервност, унесеност.

При някои хора неочакваното прекъсване на потреблението му може да аргументи трептене. Изключително рядко, може да се прекали с потреблението на кафе и в случай че това се случи, признаците на предозиране включват: комплициране, халюцинации, повръщане.

Предозирането с кафе може да докара до гибел заради спазми. Предозирането се получава при консумация на огромни количества кофеин, най-често в енергийни питиета или хапчета за намаляване.

До 400 мг кофеин дневно се смятат за безвредни. Това се равнява на към 4 чаши кафе дневно, макар че количеството кофеин в напитките варира доста.

Кафето усилва количеството киселина в стомаха и може да аргументи киселини или стомашно разстройство. Хора, които имат стомашни проблеми, като киселинен рефлукс или язви, би трябвало да попитат своя персонален доктор, дали е добре да одобряват кафе. Кафето може да увеличи кръвното налягане за малко време. При множеството хора няма дълготраен резултат върху повишението на кръвното налягане, само че въпреки всичко кофеинът в кафето не е целесъобразен за хора с хипертония.

Кафето в огромни количества може да попречи на усвояването и метаболизма на калция. Това може да способства за изтъняване на костите (остеопороза). Ако се употребява прекалено много, кафето може също да аргументи трепкане на мускулите. Ако се спре кафето, може да се усети и болежка в мускулите.

 Ефекти на кафето

Тъй като е стимулант, потреблението му може да докара до увеличение на сърдечната периодичност и метаболизма на плода на бременните дами. Твърде доста кофеин може също да аргументи занимателен напредък на плода и нараснал риск от импровизиран аборт.

В множеството случаи, когато се употребява в дребни количества, кафето е безвредно по време на бременност. Не се предлага при дами, които желаят да забременеят.

Кафето може да ускори метаболизма и изгарянето на мазнини. Поради способността си да подтиква централната нервна система, кофеинът може да усили метаболизма с до 11% и изгарянето на мазнини с до 13%.

Практически казано, потреблението на 300 мг кафе дневно може да изгори 79 калории на ден.

Не пропускайте да видите и нашите обичани десерти с кафе и сладкиши с кафе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР