Ефектът от консумирането на газирани напитки за тялото е бърз.

...
Ефектът от консумирането на газирани напитки за тялото е бърз.
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото до час след консумация на газирани напитки

Ефектът от консумирането на газирани питиета за тялото е бърз. Няколко минути, откакто поемете първата глътка, течността стартира да въздейства на тялото ви.

Рекламирани и маркетирани като най-бързия метод за утоляване на жаждата, газираните питиета в действителност са тъкмо противоположното.

Те са източник на празни калории, т.е. цялостни са с калории без никаква хранителна стойност. Това на процедура значи, че се наливаме с газирани питиета без да имаме действителна изгода от тях.

Влияние на безалкохолни газирани питиета върху тялото

Съдържанието на газирана напитка от 350 мл съдържа: 10 супени лъжици захар - това ще шокира тялото ви съвсем незабавно.

10 чаени лъжички е 100% целесъобразна дневна доза. Съставът на напитката се открива до най-малките съставни елементи, тъй че не можете да усетите действителната наслада.

Фосфорната киселина и други добавки я омекотяват, тъй че тялото не може да разбере, че консумирате доста повече от дневната доза.

Знаете ли, че...

Фосфорната киселина може да корозира емайла на зъбите ви и да наруши способността ви да всмуква калция, който е толкоз значим за тялото ви.

Напитката бързо минава през червата и стомаха. Кръвната захар се покачва, причинявайки инсулинова детонация. Черният дроб реагира бързо на глюкозата в кръвта, натрупвайки колкото може повече. Повечето захар се трансформира в лой. Основната захар, съдържаща се в газирана вода, е царевичен сироп с висока фруктоза или захароза. Те се всмукват в кръвния поток със светкавична скорост.

30 минути след консумация, кофеинът стартира да се всмуква. Вашите зеници се уголемяват и кръвното ви налягане се покачва, което кара черния дроб да отделя повече захар в кръвта, което води до увеличение на сърдечната периодичност и дишането.

След 40 минути равнището на допамина се покачва до ненормално, тъй че всички центрове в мозъка се задействат. Това основава нараснало „ неспокойствие “, което е сходно по темперамент с създаденото от кокаин, амфетамини и хероин.

След изминаване на един час, панкреасът посочва, че равнището на кръвната Ви захар се покачва. Той предизвиква освобождение на инсулин, с цел да намали равнищата на кръвната захар.

Как работи инсулинът?

Инсулинът е главният съставен елемент за клетките на вашето тяло при банкет на захар. Веднага щом инсулинът се задейства, равнището на глюкозата в кръвта понижава, затова количеството захар пада до най-малко.

След повече от час вие се чувствате изтощени, бавни, капризни, жадни и подготвени за нова доза газирани питиета, изключително в случай че са диетични. Изкуствените подсладители, които се употребяват в диетичните безалкохолни питиета, също могат да имат резултат върху центровете за наслаждение в мозъка, като по този метод желаете да консумирате продукта колкото е допустимо повече./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР