Едни от най-изявените родни художници ще предоставят картини за Благотворителния

...
Едни от най-изявените родни художници ще предоставят картини за Благотворителния
Коментари Харесай

Топ-художници рисуват за болни деца

Едни от най-изявените родни художници ще дават картини за Благотворителния бал на юристите, на който всяка година се прави търг за събиране на средства за деца с церебрална парализа.

Тази година към благородната самодейност се включват Николай Панайотов, Виктор Леви, Иван Яхнаджиев, Джоузеф Ораби, юристът-художник Румяна Недялкова. Сред създателите се подрежда и Илиян Шарков, който създава бронзова статуя на лъв, особено за мероприятието на 27 ноември 2020 година в хотел „ Маринела “.

Децата, на които ще се помогне, са Божи, Ванеска и Снежанка. Средства ще бъдат дарени и на Преслава Братойчева, която има незабавна потребност от интервенция в Турция поради онкозаболяване.

Иван Яхнаджиев за поредна година дава обещание да докара и децата, на които преподава, с цел да рисуват на място. Миналата година с помощта на проф. Огнян Герджиков, който водеше търга, детските картини се продадоха за колосални суми. Тази година към създателите се причислиха Николай Панайотов, Джоузеф Ораби и Виктор Леви.
Снимки: Фейсбук  Топ-художници рисуват за заболели деца
Ники Панайотов живее и твори в Париж от 30 години, има над 50 изложения по целия свят. Създател е на сценографията и костюмите за цикъла на Вагнер " Пръстенът на Нибелунга ". Този октомври направи галерия и в София.

Известният режисьор и художник Джоузеф Ораби нарисува за събитието картината " Родопска стряха ". Към творбата внукът на Ваня Петкова подарява скъпата бутикова стихосбирка на огромната българска поетеса " Пиратски стихове ".

Виктор Леви рисува от дете, само че дълги години е професионален фотограф. От известно време е решил да трансформира заниманието си в специалност, даже подреди първата си независима галерия " Чесралетът на един вманиачен ". До 23 ноември 2020 година може да разгледате творбите му в изложба „ Къщата на София “, в кв. „ Лозенец “ на ул. „ Миджур “.

Той дава и бутикова чанта D'queen и първокласен дамски био парфюм Inspire you за търга.
Снимки: Фейсбук  Топ-художници рисуват за заболели деца

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР