Едната от двете съдружнички във фирмата Фрут машин, която се

...
Едната от двете съдружнички във фирмата Фрут машин, която се
Коментари Харесай

Шок! Фармацевтка, собственичка на култова кръчма в Пловдив, поръчала мъжа си и получила 19 г. затвор

Едната от двете съдружнички във компанията " Фрут машин ", която се оказа притежател на постройката на паметното заведение в " Мястото при Бат Жоре " в Тракия, е поръчителката на ужасяващо ликвидиране в Пазарджик преди 18 години, съобщи TrafficNews.

Фармацевтката Катя Палийска се е сдобила с част от капитала на " Фрут машин ", като е съумяла да излезе от пандиза предварително. Палийска е наказана на 19 години затвор през 2002 година, откакто две години по-рано провежда убийството на мъжа си Спас Кабуров, прочут като един от очевидците по делото за изтезанието на някогашния министър председател Андрей Луканов.

В началото на Милениума Катя е притежател на две аптеки и брачна половинка на Спас Кабуров, с който имат едно дете. Според данни от следствието Спас не бил правоверен брачен партньор и постоянно посягал на втората си жена Катя, което съгласно проверяващи е главен претекст за " мократа поръчка ". За убийството на Кабуров, Катя заплаща 5000 лв. на Ангел Бойков - Камбоджанеца, другар на нейна другарка.

Останалото е ясно. На 13 юни Катя упоила брачна половинка си с инсулин, а по-късно пуснала Камбоджанеца и приятеля му Андрей да се качат в дома. Ангел удрял спящия Спас с чук в гърдите и главата, разрушил черепа му, а ръцете и краката привързал с тиксо. След това двамата увили натрупа в юрган, натоварили го в фамилния джип и потеглили към микроязовира край панагюрското село Левски. Трупът бил потънал във водата с прикрепена тежест.

След като всички се върнали в Пазарджик, Катя звъннала на служителката си Недялка Дошева в с. Цалапица и я помолила да й донесе кислородна вода, препарати за разчистване и памук. Жената се отзовала и двете дружно се заели с чистенето на петната от кръв, материални доказателства от жестокото ликвидиране.
Няколко дни след убийството овдовялата Катя подаде сигнал в полицията за изгубването на брачна половинка си. Междувременно тялото на убития Спас изплува от водите на язовира край с. Левски и стартира разплитането на случая.

Убитият Кабуров е бил незает, престъпно проявен и осъждан, съгласно Министерство на вътрешните работи. Кабуров няма присъда, само че бил разследван за кражба на медикаменти. Името на Спас Кабуров, или както локалните го назовават - Пачо Апостола, нашумява, откакто той възобновява показанията си против Георги Георгиев - племенник на нарочения за гарант на убийството на Андрей Луканов Ангел Василев.

Малко повече от две години са нужни на Пазарджишкия областен съд, с цел да потвърди виновността на поръчителя и изпълнителя на убийството на Спас. На 26 юни 2002 година излиза решението - двамата са наказани за преднамерено ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод. Магистратите дават 18 години затвор за Катя и Камбоджанеца и по 10 на тримата техни съучастници.
На 26.6.2015 година компанията " Фреш машин " минава във притежание на Катя Стоичкова Палийска и Нина Валентинова Кавракирова, като в началото едната внася 1000 лв., а другата 5000. По-късно са нанесени корекции и капиталът е разграничен 1500 към 3500 в интерес на Нина.

Фирмата по неведоми пътища се оказва притежател на паметната механа " Мястото при Бат Жоре ", която след заведено изпълнително дело поради ипотеки и задължения, сега е в ръцете на частен правосъден реализатор и се продава на търг.
Предстои да стане ясно какво ще се случи със заведението в постройката, когато парцелът премине във притежание на нов притежател.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР