Едната мишена беше Алексей Петров, другата Делян Пеевски, стана ясно

...
Едната мишена беше Алексей Петров, другата Делян Пеевски, стана ясно
Коментари Харесай

Свидетел потвърди: Пеевски е бил мишена на Божков

Едната цел беше Алексей Петров, другата Делян Пеевски, стана ясно през днешния ден в Специализирания апелативен съд, където се гледаше мярката за неотклонение на Славчо Марков и Веселин Балтов, съобщи 24 часа. Имена на доста обществени персони бяха упоменати в делото.

Славчо Марков и Веселин Близнаков в Апелативния спецсъд са упрекнати, че са били част от проведената незаконна група, ръководена от Васил Божков, която се е занимавала с рекет, опити за убийства и обезчестяване. Другите членове на групата са Георги Божилов, който е на независимост против 10 хиляди лева гаранция, и Александър Митков.

Също по този начин в дома на Славчо Марков бяха открити принтирани фотоси на лист А4 на прокурора Ангел Кънев дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, като на листовете били записани телефонът на Кънев и къде живее, както и номерът на следователката Нели Тодорова - също било написано коя е, името на брачна половинка и на децата й.

В началото на съвещанието прокуратурата изиска делото да се гледа при закрити врата, само че съдът отхвърли настояването. В залата участваха и десетина юристи от Софийската адвокатска гилдия, които са зад Славчо Марков (също адвокат).

Прокуратурата уточни, че Славчо Марков е индивидът, който е бил връзката на Васил Божков с магистрати, представители на Министерство на вътрешните работи, а Веселин Балтов, който е началник на защитата на "Нове холдинг ", е провел кои хора да бъдат респектирани.

По време на съвещанието стана ясно, че един от очевидците е Константин Бухлев, който се намира в пандиза във Варна. По време на своите разпити в края на май той е декларирал, че Роман Логвиненко, който беше наказан на 10 години, като уредник на покушението против Андрей Петров преди 5 година, му бил споделил тогава, че поръчката за покушението идвала от Васил Божков. Тогава Логвиненко бил споделил, че целта е Алексей Петров, а другата цел е Делян Пеевски. От тази връзка юристът на Славчо Марков - Владимир Манолов, попитал за какво Бухлев не е разказал и тези неща преди 5 години.

Друг очевидец с загадка идентичност с номер 532 пък твърди, че в диалог Васил Божков му бил споделил, че Веселин Балтов, който е някогашен чиновник на Отряда за битка с тероризма, стрелял по Манол Велев през 2007 година Защитата на Балтов адв. Михалков опонира, че по същото време юли 2007 година клиентът му е бил на отмора в чужбина, той беше довел и очевидци, които да потвърдят това, защото от Министерство на вътрешните работи дали отговор, че данните за пътуванията в чужбина се пазили 10 години. Съдът обаче отхвърли да разпита очевидците, които бяха пристигнали.

По делото се появява още един очевидец с загадка идентичност с №525 и е разпитван на 3 юли. Той твърди, че били обезпечени доста пари за юридическата отбрана на Васил Божков. Пак този очевидец твърдял, че са дадени 5 млн. евро на Цветан Цветанов, също по този начин пари на Мая Манолова и Слави Трифонов. За този разпит се разбра от обяснението, което Славчо Марков даде пред съда. Той посочи, че фактически е бил чиновник ЦСБОП до 1997 година, бил е шеф в направление опиати и след това се пенсионира, Оттогава е юрист. Самият Марков е бранител и на секретарката на Божков Йоана Чолакова, която пък е обвинена по другото дело против предприемача.

Според юриста му Манолов още на 4 март Славчо Марков е схванал, че в дома му следва са се случват процесуално-следствени дейности. В тази връзка бранителят попита по какъв начин би могъл да държи фотоси на прокурора Кънев, откакто е знаел, че ще бъде претърсван. Марков, който познава Божков от над 15 години, е бил с него и с адв Явор Хайтов, който е месец преди той да избяга в Дубай и да му се издигнат обвинявания.

По мотив изказванията, че е давал пари на известни хора, Славчо Марков изясни, че фактически познава Цветан Цветанов, само че тъй като е бил юрист на Сергей Кацаров, който дружно с някогашния вътрешен министър, беше обвинен по делото, станал известно като делото за "кечърите ". Макар този очевидец да е скришен, явно той за Марков е добре прочут, защото той изясни, че това е някогашен чиновник на службите, упрекнат за педофилия.

"Той стреля и със стратегическата информация, че се готви убийството на основния прокурор ", уточни Славчо Марков. По думите му пликът със фотосите на магистратите бил подхвърлен. Също по този начин Веселин Балтов твърди, че 2 грама кокаин са били подхвърлени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР