Една закъсняла кампания за популяризирането на ваксините няма да свърши

...
Една закъсняла кампания за популяризирането на ваксините няма да свърши
Коментари Харесай

Доц. Христо Хинков: Закъснялата кампания за ваксинирането няма да помогне

Една закъсняла акция за популяризирането на имунизациите няма да свърши работа. Нямаме потребен ход. За това предизвести шефът на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) доцент Христо Хинков в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

По думите на доцент Хинков обстановката в България е усложнена поради особеностите на българския народ, подправените вести и обществените мрежи. Това води до затваряне и съмнение от страна на популацията, уточни той.
 Кацаров: НЦОЗА до месец да направи разбор на здравното обслужване в интервала на пандемията Кацаров: НЦОЗА до месец да направи разбор на здравното обслужване в интервала на пандемията
В период от 30 дни Националният център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) би трябвало да извърши разбор на дейностите, свързани със здравн...

„ Ние би трябвало да приемем, че с пандемията се топим по-бързо от снежна топка през март месец “, безапелационен бе проф. Хинков, добавяйки, че няма стрес и реакция за това какво се случва.

Той означи, че недоверието към властта е непрестанно, само че с появяването на наложително изискване за имунизация по целия свят, с цел да може да се преодолее пандемията, се получава транспорт и хората не имат вяра на науката и имунизациите. Нещата са комплицирани, само че няма една медийна политика, която да сервира нещата еднопосочно и това основава огромен проблем, посочи доцент Хинков.

Той прикани хората да се имунизират с мотив, че няма лекарство и няма друго решение против пандемията. Ваксините са единственото решение както да го мислим и каквото да го мислим, отсече шефът на НЦОЗА. 

Според него не би трябвало да се удължава периода на имунизациите, тъй като по този начин се повишава недоверието на хората към тях. 
 2500 от девойките сред 14 и 19 години страдат от анорексията и булимия 2500 от девойките сред 14 и 19 години страдат от анорексията и булимия
2500 от девойките сред 14 и 19 години страдат от анорексията и булимия, сподели през днешния ден на конференция проф. Стефка Петрова от НЦОЗА....

Още:

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР