Една от най-здравословните храни несъмнено е нахутът. Той е от

...
Една от най-здравословните храни несъмнено е нахутът. Той е от
Коментари Харесай

Нахутът: Отличен източник на протеини

Една от най-здравословните храни безспорно е нахутът. Той е от фамилията на бобовите растения и е доста богат на протеини, които укрепват имунната система.

Също по този начин съдържа и доста витамини, които през зимата пазят организма от простуда. Особено значим е и против стареенето, защото е доста богат на витамин Е. В допълнение към витамините той съдържа още желязо, цинк, магнезий, калций, фосфор.

Нахутът обича топлото време и по тази причина се засажда през горещите летни месеци. Поради това се отглежда и в Европа, и в Африка. Бързо пониква и се събира в границите на 3 дни. Нахутът заема изключително значимо място измежду кухнята на Африка, Испания, Турция и Индия.

Нахутът е с висока хранителна стойност, с помощта на съдържащите се в него протеини, минерали и витамини. В 100 грама нахут се съдържат 361 калории. Така организмът си набира нужното количество сила на ден.

 Хумус

Нахутът заема изключително значимо място измежду турската кухня. Според районните и локалните особености се подготвят най-различни и вкусни ястия с нахут.

Това са ястия като хумус, пюре от нахут, месни ястия с нахут, гювеч или ароматизирани с разнообразни подправки предписания. Консумира се както през зимния, по този начин и през летния сезон.

През летния сезон се избират салатите, приготвени с нахут. През зимния сезон се избират варивата с нахут. Подходящи са за отбрана на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР